Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

ŽRTVA MALTRETIRANJA

Osvojila 75 tisuća eura u TV emisiji: Posvećujem pobjedu onima iz 3. C razreda koji su me godinama maltretirali

Autor: P. N.

26.04.2023. 18:47
Osvojila 75 tisuća eura u TV emisiji: Posvećujem pobjedu onima iz 3. C razreda koji su me godinama maltretirali

Foto: Alessandra D'Aguanno / Foto TwitterAlessandra D’Aguanno, koja je u večernjim satima 25. travnja, zajedno sa svojom sestrom Chiarom, osvojila 75 tisuća eura u emisiji talijanske televizije RAI “Affari tuoi”, u prošlosti je tijekom školovanja bila žrtva  podsmjeha i maltretiranja zbog svog izgleda, javlja La Stampa. Drugim riječima, bila je žrtva tzv. bullyinga i bodyshaminga. Visoka brineta bujnih oblina i blistava osmijeha, 24-godišnjakinja rođena na jugu pokrajine Frosinone, u dugoj objavi na društvenoj mreži ispričala je koliko je patila kao dijete, a zatim i kao tinejdžerica. Alessandra je stoga posvetila pobjede svog života, i “onima iz 3.C razreda”.Vrijeđanje zbog nekoliko kilograma viška
“Vama, koji ste me deset dugih godina maltretirali samo zato što sam imala nekoliko kilograma viška – napisala je – vama, koji ste me godinama psihički masakrirali natjeravši me da pomislim da više nema smisla živjeti. Za vas koji ste me godinama nazivali “najružnijom djevojkom u zemlji”. Godinama mi govorite “koliko si ružna”, “koliko si debela, zar se ne gadiš sama sebi?”, “kako se usuđuješ izaći iz kuće s tim ogromnim trbuhom?”. Zaustavit ću se ovdje, ali mogu napisati knjigu za knjigom o uvredama kojima sam bila izložena. Godinama ste me isključivali, rugali mi se, vrijeđali me, osuđivali me na najgori mogući način. Nanijeli ste mi unutarnje ožiljke koji nikada neće zacijeliti. Ali pogledajte me sada, i iznad svega pogledajte sebe gdje ste zapeli, u svom neznanju, gluposti i zlobi”, napisala je Alessandra.


Foto: Twitter


Danas pomaže drugima


Alessandra je odabrala je kao profesionalni put pomaganje ranjivima i ima sveučilišnu diplomu koja joj omogućava rad u socijalnoj službi. Alessandra je ujedno ispričala kako je namjeravala nastupiti u emisiji koju vodi Amadeus zajedno s bakom, no starica je preminula dva mjeseca prije nego što su joj odobrili sudjelovanje u emisiji, kako javlja Il Messaggero.


Foto: Facebook