Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kreativan rad

Napravite vremensku kapsulu sa svojim mališanima, jako je fora za pohranu uspomena

Autor: Lucija Sučić

16.11.2022. 07:41
Napravite vremensku kapsulu sa svojim mališanima, jako je fora za pohranu uspomena

Foto: Pixabay

Vi iz budućnosti bit ćete si zahvalni!Mnogi će reći da su vremenske kapsule totalni demode i trend koji bi, kao i one, trebao ostati zakopan, ali isto tako brojni smatraju kako su one totalno fora način za pohranjivanje uspomena kojih ćete se jednog dana vrlo rado svi zajedno prisjećati.


Prva svrha im je definitivno čuvanje uspomena, a dok ju slažete zajedno sa svojim mališanima, možete im pojasniti važnost i vrijednost uspomena, te ih podsjetiti na važnost trenutaka. Kad vrijeme dođe, svi ćete im se jednako veseliti!


Osim uspomena, vremenske kapsule super su prilika za kreativan rad. Djeca imaju unikatne načine pokazivanja kreativnosti i ekspresije samih sebe, stoga će definitivno biti zabavno gledati što im je u tom momentu bitno i kako će uopće odabrati što im je u tom trenutku važno.


Kako je napraviti?
Prvi je korak odrediti mjesto gdje ćete „zakopati“ vašu obiteljsku vremensku kapsulu. Kapsulu možete fizički zakopati u zemlju, ili ju pak dobro zatvoriti i pohraniti negdje unutar vašeg doma.


Idući je korak odabrati spremnik koji će služiti kao kapsula.


Imajte na umu da ako ste se odlučili za zakopavanje kapsule, ili pak držanje iste na mjestu koje nije toliko sigurno od vanjskih utjecaja, odaberete spremnik koji je otporan na vodu, hrđanje i uništavanje od ostalih faktora, kako bi kapsula izdržala dugi niz godina u čuvanju vaših uspomena.


Nakon što imate mjesto i kapsulu, svatko neka odredi što će unutra pohraniti, a to je izvrsni moment za obiteljsko druženje i oluju mozgova, kao i dijeljenje uspomena i stvari koje su vama i vašoj djeci važne.


To mogu biti neke stvarčice, igračke, napisane poruke, fotografije i slično, što god je kome važno i drago! Izbjegavajte hranu, tekućine i ostale vremenski nestabilne stvari, poput baterija.


Konačno, odlučite se za period u kojem ju nećete otvarati. Bilo da se radi o nečijem rođendanu, godišnjici ili nekom proizvoljnom datumu u dalekoj budućnosti, ne možete pogriješiti!


I to je to, zakopajte ju do ponovnog susreta s uspomenama!