Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

svadbeni dress code

Pozvani ste na proljetno vjenčanje, a ne znate što odjenuti?

Autor: Mija Dropuljić

07.04.2024. 09:45
Pozvani ste na proljetno vjenčanje, a ne znate što odjenuti?

Foto: iStock/NLS prvim proljetnim danima već pristižu i prve pozivnice za proljetne vjenčanja. I koliko god se veselili biti prisutni dragim ljudima na tako važan dan, uvijek muku mučimo s odabirom prikladnog stylinga.


Uvijek postoje pojedine smjernice koje je potrebno pratiti kada je odabir modne kombinacije za vjenčanje u pitanju.


Što obavezno trebate


Provjerite postoji li dress code: Proučite pozivnicu i provjerite je li mladenci nalažu obavezan način odijevanja. Ne želite paru uništiti dan i potencijalno cijeli koncept svadbe. Ako na pozivnici ne piše obavezni dress code, pratite standardna pravila.
Pripazite na dužinu: Većina žena za vjenčanja biraju haljinu jer se s njom rijetko može pogriješiti. No, pripazite na dužinu iste. Izbjegavajte mini haljine, ali isto tako nemojte nositi haljine koje se teatralno “vuku” po podu.


Igrajte na adut modnih dodataka: Statement naušnice ili ogrlice mogu transformirati cijeli outfit, na dobro, ali i na loše. Kako rijetko imamo priliku svečano se odjenuti, tako često gosti znaju pretjerati s upečatljivim detaljima. Ako niste sigurni je li, primjerice dotični nakit ili torbica, pristaje uz odabrani styling, uvijek idite za onom “manje je više”.


Što nipošto ne smijete


Nemojte pokazivati previše kože: Preduboki izrezi, prekratke suknje ili haljine, prozirni materijali – vjenčanja nisu mjesto za previše golotinje.


Izbjegavajte bijelu ili krem boju: Ako vjenčanje na koje ste pozvani nema “white dress code”, najbolje je ne riskirati s bijelom bojom i sličnim nijansama.


Nemojte doći u precasual, ni u presvečanom stylingu: Ako na pozivnici ne postoji specifičan dress code, na vjenčanje nemojte doći odjeveni u svakodnevne stvari, poput traperica, no isto tako nemojte pretjerati u glamuru.


Što odabrati za proljetno vjenčanje?


Lagani materijali: Za proljetne svadbe birajte lagane i lepršave materijale u kojima će vaša koža disati. Pogriješiti neće s čipkom, svilom ili pamukom.


Cvjetni motivi: Proljeće naprosto zove da odaberete haljinu ili kombinezon s floralnim motivom.


Srednja dužina: Midi haljine ili one do koljena idealne su za proljetna vjenčanja – dovoljno pokrivaju, no ipak nude prozračnost.


Nježne boje: Pogriješiti nećete ako se odlučite za pastelne boje. Možete se poigrati s kontrastima te, primjerice torbicu ili cipele, odabrati u jarkoj boji.