ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

poput lutkice

Polly Pocket je slatki trend frizure koji odiše nostalgijom za 90-ima

Autor: Mija Dropuljić

01.04.2024. 09:02
Polly Pocket je slatki trend frizure koji odiše nostalgijom za 90-ima

Foto: iStock/NLSvatko tko je odrastao u 90-ima vjerojatno se sjeća malih plastičnih lutkicaa sa sklopivim kućicama. Sate, ako ne i dane i tjedne provodili smo vrijeme smišljajući nove priče o Polly i njezinim prijateljima.


Naravno, tada smo primijetili da lutkice imaju prilično značajan ukus za modu i, naravno, ljepotu. Stoga je krajnje vrijeme da kao stilsku inspiraciju uzmete stanovnike vilinskih palača, kućica na drvetu i isprobate frizure u stilu Polly Pocket.


Svatko tko se još sjeća ondašnjih likova Polly zna da su radije nosile kratku kosu. Guste šiške i naravno puno sitnih kovrča dale su potrebnu punoću. Izgled frizure koji je relevantniji nego ikad u 21. stoljeću i zahvaljujući pompi koja okružuje bob frizure.
Za razliku od klasičnog boba, Polly Pocket frizura završava otprilike u razini brade. Ovo posebno naglašava jagodice i stvara razigran izgled. Međutim, posebna stvar kod frizure su šiške. Ako uz to imate prirodno blago valovitu kosu ili čak kovrče, izgled je savršen.


Uglavnom, bob frizura pristaje gotovo svakom obliku lica. Važno je samo da šiške prilagodite tome. Za duguljasta lica preporučuju se šiške koje idu više u stranu, kao što su curtain bangs.


Okrugla lica također mogu bez problema nositi ravne šiške. Najbolje je potražiti savjet od frizera kojem vjerujete. Mnoštvo sitnih kovrča daje potreban volumen, a ako ih nemate prirodno, lako ih možete stvoriti pomoću figara ili uvijača.


Zbog toga frizura izgleda posebno lepršavo i opušteno i savršeno se prilagođava širokom rasponu stilova i preferencija. Na tragu trendova Balletcore i pokreta Coquette Core, Polly Pocket kosa upotpunjuje hype oko svega što je djevojačko i razigrano.


Frizura se može oblikovati i ležerno i voluminozno te se stoga odlikuje svojom raznolikošću. Ako želite, slatkoj frizuri “lutkica” možete dati dodatnu dozu ljupkosti pomoću malih mašnica za kosu.