ponedjeljak, 15. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Poslastica

Maslac od badema: pripremite ga za 10 minuta, uz ovaj recept je super jednostavno

Autor: Šarlota Brnčić

15.11.2022. 07:59
Maslac od badema: pripremite ga za 10 minuta, uz ovaj recept je super jednostavno

Foto: Foto Pexels

Možete ga namazati na kruh ili dvopek ili njime zamijeniti tradicionalni maslac



Volite li bademe ? Onda iskoristite priliku i naučite kako napraviti domaći maslac od badema.


Možete ga koristiti jednostavno kao poslasticu za mazanje na kruh ili dvopek, ali i kao zamjenu tradicionalnog maslaca u pripremi slastica i keksa ili za pripremanje rižota.


Ovdje su svi sastojci i upute koje će vam pomoći da napravite domaći maslac od badema u nekoliko minuta.




Recept je stvarno jednostavan i pristupačan svima.


Sastojci:


  • 250 gr oljuštenih badema
  • 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 prstohvat soli (po želji)
  • 1 žličica vode (po potrebi)

Priprema: Bademe tostirajte 5 minuta na zagrijanoj tavi ili u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C. Stavite bademe u blender i miksajte dok ne dobijete brašno.


Tijekom procesa, bademi će početi otpuštati svoja prirodna ulja. Ako se smjesa lijepi za stranice blendera, žličicom je gurnite prema sredini i nastavite s miješanjem. Kako biste sve olakšali, svom pripravku dodajte 1 žličicu vode i 1 žličicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja.


No, ako koristite snažni multipraktik, nećete morati dodavati vodu ili ulje i vaš savršeno homogeni maslac od badema bit će gotov za nekoliko minuta.


Sa običnim blenderom, s druge strane, morat ćete imati malo više strpljenja i po potrebi dodati malo ulja za bolje miješanje.


Maslac od badema možete aromatizirati prstohvatom soli, ovisno o tome koristite li ga za pripremu slatkih ili slanih jela.


Domaći maslac od badema možete čuvati u čistoj staklenoj posudi ili u posudi za hranu u hladnjaku oko tjedan dana.


S navedenim sastojcima dobit ćete oko 250 grama maslaca od badema.