
Foto: Pexels
S tjesteninom je život ljepši
Tjestenina alla Norma jedno je od klasičnih sicilijanskih jela.
S rajčicom, patlidžanom i aromatičnim sirom koji se nježno topi, ovo jelo odmah dočarava mediteranski stil života u vašoj kuhinji.
Klasični recept za tjesteninu možete pripremiti i kao ukusnu varijantu lasagna, koje vas divno ugriju i natjeraju da zaboravimo na tmurno zimsko vrijeme.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 1 veliki luk
- 2 češnja češnjaka
- Malo maslinovog ulja
- 800 g nasjeckanih rajčica
- Sol, papar, šećer
- Svježi bosiljak
- 500 g patlidžana (cca 3 srednje veličine)
- 500 g ricotte
- 100 ml mlijeka
- muškatni oraščić
- 200 g mozzarelle
- 100 g parmezana
- 250 svježih listova lasagna
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Prvo pripremite umak od rajčice. Da biste to učinili, ogulite luk i češnjak. Luk sitno narežite i pirjajte na malo maslinovog ulja dok ne postane proziran. Češnjak protisnite i kratko propirjajte. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu, začinite solju, paprom i šećerom te pirjajte oko 15 minuta.
Nasjeckajte svježi bosiljak i umiješajte neposredno prije kraja kuhanja. Stavite sa strane, potom ponovo zagrijte ulje u tavi. Patlidžane operite i narežite na ploške cca. 4 mm debljine.
Zatim pržite na maslinovom ulju dok ne porumene i stavite na kuhinjski papir da se ocijede. Sada umiksajte kremu od ricotte. Da biste to učinili, miješajte ricottu s mlijekom dok ne postane glatka i začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Mozzarellu narežite na ploške, a parmezan sitno naribajte. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Slažite lasagne na sljedeći način: dno posude za pečenje najprije premažite slojem umaka od rajčice, a zatim na vrh poslažite sloj listova.
Na vrh namažite kremu od ricotte i pokrijte tankim slojem umaka od rajčice.
Sada po umaku rasporedite ploške patlidžana i pospite ih parmezanom. Zatim ponovno stavite ploške tjestenine i ponovite redoslijed ricotte, umaka od rajčice, patlidžana, parmezana i tjestenine dok ne potrošite sve ploške tjestenine i sav patlidžan.
Na kraju lasagne prekrijte kremom od ricotte i ploškama mozzarelle, po potrebi pospite i preostalim parmezanom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
Dobar tek!
najnovije
najčitanije
Svijet
blue origin
Ženska posada Bezosove rakete nakon 11 minuta vratila se na Zemlju
Županija
javlja hep
Niz ulica u Zadru i okolici dio utorka bez struje, evo koje
Zadar
radovi
OPET BEZ VODE! Dio Zadra, Kožina i Zatona u utorak bez vode
Županija
tri glazbene škole
Ove srijede smotra učenika glasovira Zadarske županije
Županija
josip kutija
Učenik Srednje škole kneza Branimira Benkovac predstavljat će Zadarsku županiju na Lidranu
Županija
eurojackpot
Sretni dobitnik u Sv. Filipu i Jakovu osvojio Joker 5
Crna Kronika
sudar tri vozila
Prometna nesreća u Murvici, ozlijeđena dvojica
Crna Kronika
sudar
Teška nesreća na A1! Jedna osoba preminula, više ozlijeđenih
Nogomet
NA POLJUDU
Hajdukov predstavnik nakon utakmice uputio interesantnu poruku sucu: ‘Bit ćeš sudac u Arbanasima‘
Zadar
Izdvojili smo zanimljivosti