Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Tvornici kulture

Koncert u čast Vlade Divljana 21. travnja

Autor: Hina

27.01.2023. 17:39
Koncert u čast Vlade Divljana 21. travnja

Foto: PromoGrupa (ne)normalni održat će koncert u čast jednog od najupečatljivijih i najvećih glazbenika i tekstopisaca Novog vala Vlade Divljana u petak, 21. travnja, u Tvornici kulture, a kao poseban gost nastupit će basist VIS Idola i Vladin dugogodišnji prijatelj i suradnik Zdenko Kolar.


Jedan od najinovativnijh bendova bivše Jugoslavije, VIS Idoli, od 1979. godine svojim je glazbenim eksperimentima pomicao granice i postavljao nova pravila u svijetu glazbe. Njihova je glazba još uvijek uzor i izvor inspiracije glazbenicima, ali i slušateljima.

Tekstovi u kojima je zabilježen duh vremena, glazbeni aranžmani koji su uvijek bili korak ispred vremena, posebnost zvuka, težnja drugačijemu i kreativni autorski pečat obilježja su koja su Idole učinila jednim od najvažnijih bendova ovih prostora.


Njihov je album “Odbrana i poslednji dani” odabran za prvo mjesto na listi Najboljih 100 albuma 1955-2015 prema izboru časopisa Rolling Stone u kojemu su sudjelovali brojni glazbeni kritičari, novinari i producenti iz regije, a prošle je godine u Muzeju Suvremene Umjetnosti predstavljeno njegovo luksuzno reizdanje.


Publika će se u Tvornici moći prisjetiti najljepših Divljanovih pjesama iz razdoblja kada je stvarao s Idolima, ali i onih koje su nastale u suradnji s Ljetnim kinom.


Upravo su pjesme Idola obilježile i nastavljaju obilježavati brojne mladosti i ljubavi, zbog čega će travanjski koncert biti jedinstvena prilika za doživljavanje Divljanova opusa uživo. “Nebeska Tema”, “Kenozoik”, “Retko Te Viđam Sa Devojkama”, “Igrale Se Delije”, “Maljčiki” i “Devojko Mala” samo su neke od pjesama koje još uvijek zaslužuju pažnju i ljubav publike.