Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Drugi Elector

Glasanje za najbolje s domaće elektroničke scene službeno je započelo

Autor: Ivana Kocijan

16.12.2022. 09:55
Glasanje za najbolje s domaće elektroničke scene službeno je započelo

Foto: PExels

Domaća elektronička scena posljednjih je godina u punom zamahuZapočelo je glasanje za najbolje s domaće elektroničke scene; biraju se prijedlozi za drugi Elector, nagradu koju su pokrenuli DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko društvo skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.


Domaća elektronička scena posljednjih je godina u punom zamahu, a žiri sastavljen od novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu drugi će put birati najbolje u protekloj godini.


Započeo je prvi krug glasanja za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu, a sve do 20. prosinca članovi žirija će predložiti izvođače za koje smatraju da upravo oni zaslužuju kući odnijeti priznanje za svoj rad u 2022. godini.


Slavljenici na prvoj dodjeli, Foto: Matej Grgić
Nakon što saznamo prijedloge, u drugome krugu će biti odabrani nominirani u devet kategorija nagrade Elector. Imena domaće elektroničke scene odmjerit će snage u kategorijama Albuma/kompilacije godine, Remiksa godine, New (S)Electora, odnosno debitanta godine, Eventa godine, Techno singla/EP-a godine, House singla/EP-a godine, Bass singla/EP-a godine te Electronica singla/EP-a godine.


Novost je da se u drugom izdanju Electora zbog velikog broja izdanja otvara nova kategorija. U toj kategoriji se bira najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog ciklusa.


“Podsjećamo da u kategoriji u kojoj će biti nagrađen DJ godine glasa publika online glasovanjem ususret samoj dodjeli nagrade”, navode organizatori.


U prvoj godini Elector je predstavio i Elector Skener, koji donosi pregled novosti vezanih za albume i kompilacije, singlove te remikseve hrvatskih glazbenika s elektroničke scene.


Druga dodjela nagrade Elector bit će održana 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture. Sve novosti i aktualnosti vezane za nagradu moguće je pronaći na službenoj web-stranici ili na Facebook stranici nagrade Elector.