Nedjelja, 14. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Jako sunce donosi probleme

Kako umiriti nadraženu kožu ljeti bez suviše kompliciranja

Autor: Mija Dropuljić

29.07.2023. 07:52
Kako umiriti nadraženu kožu ljeti bez suviše kompliciranja

Foto: iStock

Jednostavni koraci za zdraviju kožuLjeto je vrijeme je roštiljanja, godišnjih odmora, a nažalost i opeklina od sunca i nadražene kože. Iako se iritacija kože mnogima od nas događa u bilo koje doba godine, općenito se pogoršava tijekom ljetnih mjeseci. Srećom, postoji mnogo jednostavnih načina da umirite nadraženu kožu i spriječite ovaj problem.


Zašto ljeto ima veliki utjecaj na vašu kožu?


Mnogo je razloga zašto vam se tijekom ljeta čini da s vašom kožom sve ide po zlu. Vruće, vlažno vrijeme može biti izazov za kožu tijekom ljetnih mjeseci. Više se znojimo, stvaramo više ulja i aktivniji smo u ljetnim mjesecima. Ipak, najčešći krivac za iritaciju kože je sunce. 


Prvi način za sprječavanje iritacije je korištenje kreme za sunčanje. Apsolutno najvažnija stvar je osigurati da nosite kremu za sunčanje svaki dan, kao i ponovno nanošenje svaka dva sata kako bi koža ostala sjajna i zdrava.


Držite se svoje rutine
Ako možete, držite se svoje beauty rutine, ali budite nježni prema svojoj koži. Ljeti su čišćenje i piling još važniji zbog znoja i kreme za sunčanje koja začepljuje pore.


Odaberite najbolje sredstvo za čišćenje 


Ako je koža upaljena ili nadražena, bilo bi najbolje držati se hidratantnog sredstva za pranje ili micelarnog sredstva za čišćenje kako biste spriječili daljnju iritaciju kože.


Napravite piling, ali nemojte pretjerivati 


Piling je ključni dio vaše rutine njege kože, ali važno je voditi računa o tom procesu, osobito kada se vaša koža ne ponaša onako kako biste željeli. Piling već oštećene kožne barijere može pogoršati stvari. Nakon hidratacije, ako i dalje vidite ljuskice, u redu je napraviti piling.


Ne zaboravite svoje tijelo


Uz toliko toga što se događa tijekom ljeta, mnogi od nas fokusiraju se isključivo na svoje lice, ali i ostatku naše kože treba posvetiti pažnju. Nakon tuširanja nanesite dubinski hidratantni losion ili ulje. Ulje za tijelo izvrsno je jer dubinski hidratizira kožu i daje joj nevjerojatan sjaj.