Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Praktično stilsko pravilo

Jeste li čuli za "sendvič" trik? S njim ćete uvijek izgledati dobro

Autor: Mija Dropuljić

01.03.2023. 07:27
Jeste li čuli za

Foto: Pexels

Ovog proljeća osvježite svoje modne kombinacije uz pomoć sljedećih savjetaSendvič možemo zamisliti u raznim varijantama i u različito doba dana. No, teško povezujemo sendvič i modu. Ili?


Sendvič uvijek spasi situaciju kada osjetimo neizdrživu glad. Kada ne znamo što pojesti, uvijek rado složimo dobar sendvič. Upravo takozvani stilski savjet naziva “sendvič trik” uskače kada nemamo što za odjenuti. 


Kako biste bolje razumjeli ovaj stilski savjet, potrebno je vratiti se u kuhinju. Sendvič se sastoji od dvije (iste) kriške kruha između kojih se stavljaju razni dodaci, ovisno o vlastitim željama. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Phoebe Soup (@phoebesoup)

Kao i kod omiljenog sendviča, tako trebamo promatrati i stilski “sendvič” trik. Prilikom kreiranje modne kombinacije biramo jednu stavku koja će se, poput kriški kruha, ponoviti.


To može biti boja, uzorak ili određeni kroj. Zbog ponavljanja stvara se harmonija koja ostavlja dojam istančanog modnog stila. Bazno postoje dvije varijante ovog stilskog trika. 


Sendvič trik uz pomoć boje


Sa zadnjim zimskim danima, vrijeme je da u svoje modne kombinacije ubacite malo više boje, a da crnu i sivu ostavite da malo odmore u ormaru.


Odaberite jednu željenu boju iz svog ormara i potrudite se da je ona zastupljena dva puta u stylingu.


U praksi do znači da, primjerice, odaberete pink torbu i blejzer, zelenu majicu i šešir, plavu košulju i cipele… Poigrati se možete i s make upom, pa tako, primjerice, staviti plavi tuš ili crveni ruž. 


Također se možete poigrati s ovim stilskom trikom. Pojedina boja može biti zastupljena i tri puta, a pri tome drugu boju ponovite dva puta. 


Sendvič trik uz pomoć kroja


Ovaj trik se odnosi samo na boje, možete ga implementirati i pomoću kroja pojedinog odjevnog predmeta. Ako se odlučite za ovu varijantu, pravilo je sljedeće – dva naspram jedan.


To znači ako nosite dva komada šireg kroja, kombinirajte ih uz komad uskog kroja. Ili suprotno.


To znači da, primjerice, nosite košulju i blejzer šireg kroja na skinny jeans. Ili pak birate široke hlače koje ćete nositi uz usku dolčevitu i sako uskog kroja. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli sonia dhillon (@sonia_dhi)Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sophie Sinacori (@sophiesinacori)