Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Trend izaziva brojne uvrede

Izrazito opasan trend na TikToku: mladi pokazuju što im uništava izgled lica

Autor: Life

08.11.2022. 07:49
Izrazito opasan trend na TikToku: mladi pokazuju što im uništava izgled lica

Foto: iStock

Društvene mreže kao bojno poljeTikTok je od svog početka postao izvor brojnih trendova, onih dobrih, ali i onih opasnih koji narušavaju samopouzdanje korisnika. Najnoviji trend poziva korisnike da pokažu što im uništava izgled lica. Nažalost, ti videi dosežu milijunske preglede. 


O čemu je zapravo riječ? Korisnici u kratkim videima skrivaju onaj dio svog lica kojeg ne vole, odnosno onaj za koji smatraju da im uništava cjelokupni izgled. 


Jedna mlada žena koja stoji iza profila @Baabytess priključila se dotičnom trendu te u videu rukom sakrila svoj nos. Videi redom idu uz status “Cover what ruins your face”.
Tako je i Tess nakon par sekundi maknula ruku i pokazala svoj nos. U samo dva tjedna je video pregledan preko 25,4 milijuna puta, stekao 2,7 milijuna lajkova te ima preko 700.000 komentara. 


@baabytess):♬ original sound – oscar

U komentarima se mogu pročitati i oni uvredljive prirode, rade se šale na račun izgleda mlade djevojke, no s druge strane postoje i korisnici kojima nije cilj omalovažavati druge ljude. 


Trendovi poput ovih su izuzetno opasni jer aludiraju u samom startu da se trebamo sramiti pojedinog dijela svog lica jer se ne uklapa u “standarde”. Takvi videi redom izazivaju burne rasprave, no one rijetko kada imaju pozitivan učinak. 


Nažalost, ovaj TikTok trend i dalje je u porastu, a najčešće mu se priključuju mladi ljudi, najosjetljivija skupina u digitalnom svijetu.