Kesteni, simbol jeseni, nikako ne bi smjeli nedostajati na našim stolovima. Bogati su vlaknima, mineralima i folnom kiselinom, korisni tijekom trudnoće te kod anemije i umora. Zahvaljujući visokom udjelu vlakana, kesteni imaju veliku moć zasićenja i mogu se jesti na kraju obroka, kako bi potaknuli osjećaj sitosti.
Donosimo vam recept za castagnaccio, tradicionalni toskanski specijalitet temeljen na tipičnim jesenskim “draguljima”.
Sastojci:
- 300 g kestenovog brašna
- 30 g šećera
- 2 žlice pinjola
- 2 žlice grožđica
- 5 oraha
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 prstohvat soli
- 1 grančica ružmarina
Priprema: Grožđice namočite u toplu vodu da omekšaju. U međuvremenu prosijte brašno i razmutite ga s 1 litrom vode, šećerom i prstohvatom soli, da dobijete gustu i jednoličnu smjesu.
Namastite kalup i u njega ulijte tijesto, ravnomjerno ga rasporedite. Posipajtepovršinu: pinjolima, iglicama ružmarina, nasjeckanim jezgrama oraha i ocijeđenim grožđicama.
Pecite u jako zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 1 sat.
najnovije
najčitanije
Ostali sportovi
2. Futsal liga
Malom Parizu mjesni derbi, kriza Sukošana
Zadar & Županija
vrijedno djelo
Plenković će papi darovati knjigu koju je uredila zadarska profesorica
Zadar & Županija
PITANJE SA SKUPŠTINE
Mate Lukić: Županija plaća liječenje Egipćanina optuženog za napastvovanje! Bolnica: Nije istina
KK Zadar
ABA liga, 9. kolo
Košarkašima Zadra večeras u goste stiže Vienna, protivnik po mjeri ali i vrlo opasan
Footopis
MARSEJSKI RULET
Doživjeli su bolno prizemljenje, odgojili su zvijezde, a sada žele svrgnuti ‘kralja’ s trona
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!