Foto: Pixabay
Među najčešćim receptima sa sjemenkama sezama je onaj za tahini, umak na bazi prženih sjemenki sezama i, u nekim slučajevima, razrijeđen sa sezamovim uljem. Obično se koristi za izradu humusa od slanutka, ali ne samo, može se koristiti i kao izvor dobrih masnoća, npr. mazanjem na tostirani kruh za doručak ili međuobrok.
Tahini umak je vrlo čest u istočnjačkoj kuhinji, posebno ukusan i vrlo jednostavan za pripremu kod kuće.
Sastojci:
- 100 g bijelog sezama
- 2 žlice sezamovog ulja
- 1 prstohvat soli
Priprema: Tostirajte sjemenke sezama u tavi koja se ne lijepi nekoliko minuta.
Pržene sjemenke sezama prebacite u mikser, dodajte sol i sezamovo ulje i miješajte dok ne dobijete kremastu i homogenu pastu.
Ako je potrebno, dodajte još sezamovog ulja ili vode kako biste poboljšali njegovu konzistenciju.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
HRVATSKI „HOMO TURISTICUS“
Poznati novinar i urednik Đuro Tomljenović aktivan je i u mirovini. Urednik je Turizmoteke, turističkog news portala
Nogomet
HRVATSKI KAPETAN
Modrić postao treći stranac po broju nastupa za Real
Zadar
DANI MASLINE
DANI MASLINE Na Vitrenjaku upriličeno otvorenje manifestacije i nagrađeni najbolji
Ostali sportovi
VESLAČ
Martin Sinković: Rastemo i vjerujemo da možemo osvojiti medalju
Hrvatska
PREDSJEDNIK REPUBLIKE
Milanović: Hrvatska je dno EU, Bugarska jedina lošija
KK Zadar
POVIJESNA UTAKMICA
ČUVENA POBJEDA ZADRA Pogledajte video od kojeg ćete se naježiti: ‘Posebnija je od drugih…’
Nogomet
Nogometaš iz Vrane
Ante Zurak nakon nogometne karijere ‘ušao’ u poljoprivredne vode: ‘Ovo mi je puno manje stresnije…’
Županija
EDUKACIJA I INTEGRACIJA
Radnici iz Filipina i Nepala čine 10 posto zaposlenih u Cromarisu: ‘Posao je izvrstan, jako mi se sviđa…’
Moda
zadarski concept store
[FOTO] Tiramol proslavio 10. rođendan. Sana Baraba: ‘Na rubu sam suza od sreće’
Zadar
fantastičan projekt