Četvrtak, 21. studenog 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

jednostavan recept

Pina Colada kolačići savršen su desert za vruće ljetne dane

Autor: Life

30.08.2024. 15:21
Pina Colada kolačići savršen su desert za vruće ljetne dane

Foto: Pixabay



Kao čarolijom, jedinstvena aroma nacionalnog pića Portorika prenosi nas mentalno na plaže pod karipskim suncem.


Nevjerojatna kremasta poslastica koja ne može biti prikladnija ljetnoj sezoni.


Sastojci


Za tijesto:


  • 850 g ananasa iz konzerve
  • 100 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 50 g kokosovih pahuljica
  • 2 jaja
  • 80 g smeđeg šećera
  • ½ žličice cimeta
  • 1 pakiranje vanilin šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 120 ml mlaćenice
  • 3 žlice ruma


Za kremu:


  • 60 g kokosovih pahuljica
  • 150 g kokosovog vrhnja
  • 150 g grčkog jogurta
  • 1 limun

Priprema


Ocijedite ananas. Četvrtastu lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U loncu otopite 100 grama maslaca. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kokosove pahuljice.


Jaja, šećer, cimet, vanilin šećer i prstohvat soli mutite ručnim mikserom najmanje pet minuta dok sve ne postane vrlo pjenasto.


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Polako miješajući ulijevajte otopljeni maslac u smjesu od jaja pa umiješajte mlaćenicu.


Zatim umiješajte mješavinu brašna. U blenderu ispasirajte 700 grama ananasa i rum te na kraju umiješajte.


Tijesto izlijte u pripremljeni lim, poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na najnižoj rešetki 30 minuta.


Zatim ostavite da se kratko ohladi na rešetki, olabavite rub kalupa i okrenite kolač. Ostavite da se potpuno ohladi.


Miješajte kokosovo vrhnje i jogurt dok ne postane glatko. Prelijte preko tijesta. Kokosove pahuljice ispecite na tavi bez ulja.


Izrežite tortu na kriške.


Svaku krišku ukrasite preostalim komadićima ananasa, naribanom limunovom koricom i listićima kokosa.