Foto: Pixabay
Kao čarolijom, jedinstvena aroma nacionalnog pića Portorika prenosi nas mentalno na plaže pod karipskim suncem.
Nevjerojatna kremasta poslastica koja ne može biti prikladnija ljetnoj sezoni.
Sastojci
Za tijesto:
- 850 g ananasa iz konzerve
- 100 g maslaca
- 200 g brašna
- 2 žličice sode bikarbone
- 50 g kokosovih pahuljica
- 2 jaja
- 80 g smeđeg šećera
- ½ žličice cimeta
- 1 pakiranje vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 120 ml mlaćenice
- 3 žlice ruma
Za kremu:
- 60 g kokosovih pahuljica
- 150 g kokosovog vrhnja
- 150 g grčkog jogurta
- 1 limun
Priprema
Ocijedite ananas. Četvrtastu lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U loncu otopite 100 grama maslaca. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kokosove pahuljice.
Jaja, šećer, cimet, vanilin šećer i prstohvat soli mutite ručnim mikserom najmanje pet minuta dok sve ne postane vrlo pjenasto.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Polako miješajući ulijevajte otopljeni maslac u smjesu od jaja pa umiješajte mlaćenicu.
Zatim umiješajte mješavinu brašna. U blenderu ispasirajte 700 grama ananasa i rum te na kraju umiješajte.
Tijesto izlijte u pripremljeni lim, poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na najnižoj rešetki 30 minuta.
Zatim ostavite da se kratko ohladi na rešetki, olabavite rub kalupa i okrenite kolač. Ostavite da se potpuno ohladi.
Miješajte kokosovo vrhnje i jogurt dok ne postane glatko. Prelijte preko tijesta. Kokosove pahuljice ispecite na tavi bez ulja.
Izrežite tortu na kriške.
Svaku krišku ukrasite preostalim komadićima ananasa, naribanom limunovom koricom i listićima kokosa.
najnovije
najčitanije
Vinske kronike
poznata sorta
ZADAR VS. SVIJET Regionalne specifičnosti cabernet sauvignona širom svijeta
Svijet
suprotno europskim zemljama
Amerikanci očekivano osudili nalog Haškog suda za uhićenje Netanyahua
Ostali sportovi
Veliki "come back"
Lindsay Vonn se vraća skijanju na utrci u St. Moritzu
Zadar
slobodan ulaz
U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra Muzej antičkog stakla priredio bogat program
Zadar & Županija
NESREĆA
Tehnički direktor Jadrolinije opisao što se dogodilo s katamaranom “Silba”
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Županija
TUŽNI ODLAZAK
VIŠE OD BRODA Šarini su živjeli s ‘Princem Zadra’: ‘Godinama smo radili s njim, živjeli, dizali…’
Kultura
Alba Miočev
Mlada zadarska slikarica osvojila Grand Prix: “Bitno je da svaki dan uđem u atelje, čak i ako ne slikam…”
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Županija
POTPORE