Foto: Pixabay
SASTOJCI
- 180g vakumiranih kuhanih kestena
- 1 limun, iscijeđen
- 1 češanj češnjaka
- 4 žlice maslinovog ulja
- pita čips, mekani kruščići, tortilje, povrće (proizvoljna podloga za mazanje humusa)
PRIPREMA
Uzmite jedan kesten iz pakiranja i ostavite ga sa strane.
Ostatak kestena stavite u blender ili smoothie maker s limunovim sokom, češnjakom, uljem i malo svježe prokuhane vode iz kuhala za vodu. Začinite.
Izmiksajte u glatki pire, zatim žlicom stavite u zdjelu ili rasporedite na četiri tanjura.
Sitno naribajte ostavljeni kesten, a zatim poslužite uz, primjerice, pitta čips, piše Good Food.
najnovije
najčitanije
Svijet
poražavajući podaci
Roditelji više vjeruju ChatGPT-u nego liječnicima
Zadar
gradsko groblje
Donosimo raspored misa i Službe riječi povodom blagdana Svih svetih
Svijet
završen posao?
Izraelski vojni vrh nije zadovoljan ratom u Libanonu i Gazi
Crna Kronika
veika tragedija
U teškoj nesreći poginuo muškarac, ozlijeđene dvije osobe
Moda
OSVJEŽAVAJUĆE
Obojite svoje trepavice same za prirodan izgled bez maskare
Scena
VEČERA ZA 5
CUNI JE BRILJIRAO! Same pohvale za Danijelovu večeru: ‘Nadmašio je očekivanja! Nemam zamjerke’
Županija
POŽAR
Izgorjelo mnogima omiljeno planinarsko sklonište na Velebitu: ‘Bilo je od velike važnost za planinare’
Scena
NOVI ČLAN
SLAVLJE U OBITELJI! Rodila Hana Huljić Grašo, evo kako su ona i Petar nazvali sina
Plodovi zemlje i mora
O TOME SE GOVORI
Posao oko ulja i u maslinicima ne završava s berbom: Nikada manji radmani, a nikada skuplja prerada!
Scena
TURNEJA "MOJI LJUDI"