
Foto: Pexels
Jamie Oliver osmislio je savršen recept za izbjegavanje pranja posuđa i provođenja sati u kuhinji, a ne morate biti niti kulinarski stručnjak da biste ga isprobali.
Prožeto limunskom travom, lišćem limete, đumbirom i čilijem, aromatično jelo u kojem je glavna zvijezda piletina, iznimno je jednostavno za napraviti.
“Kuhanje u vrećici je prekrasna metoda u kojoj odaberete svoje omiljene kombinacije sastojaka, zatvorite ih u paket od folije koji se napuhne kada se zagrije i omogućuje da se sve kuha i pari jedno u drugo. Ne samo da je ukusno, već može uštedjeti puno vremena”, kaže poznati kuhar za Mirror.
Sastojci (za jednu porciju)
- 150 g pilećih prsa iz slobodnog uzgoja bez kože
- 75 g kukuruza šećerca
- 50 g graška šećerca
- 30 g neslanog kikirikija
- 15 g korijandera
- komad đumbira (od 4 cm)
- 2 žlice soja umaka
- 6 listova limunske trave
- 2 mlada luka
- 1 kineski kupus
- 1 češanj češnjaka
- 1 crveni čili
- 1 jaje
- 1 limeta
- 1 klupko rižinih rezanaca
- 1⁄2 štapića limunske trave
- sezamovo ulje
Priprema
Dodajte rezance u zdjelu i prelijte kipućom vodom. U posudu natrgajte lišće limete (odbacite sve peteljke) i dodajte prstohvat morske soli pa smiksajte u kašu.
Ogulite pa dodajte đumbir i češnjak, zatim nasjeckajte i dodajte limunsku travu, kao i pola čilija.
Sve izgnječite u pastu, zatim sitno nasjeckajte stabljike korijandera (ostavite listove) pa ih ‘umiješajte’ u soja umak i jednu žličicu sezamovog ulja.
Zarežite piletinu pod kutom, a zatim utrljajte polovicu paste preko mesa. Ostavite da se marinira.
Prerežite kineski kupus na pola re narežite grašak i mladi luk.
Ocijedite svoje rezance – operite ih pod hladnom vodom ako ih pripremate unaprijed.
Presavijte metar limene folije, zatim je ponovno presavijte na pola, a zatim je otvorite kao knjigu.
Natrljajte jednu stranu folije sezamovim uljem i na vrh stavite rezance, kineski kupus, šećerni grašak, mladi luk i mladi kukuruz šećerac.
Sitno narežite i pospite preko većine preostali čili, a zatim na vrh stavite piletinu.
Umutite jaje i njime lagano premažite rubove folije, što će poslužiti za zatvaranje paketa i zadržavanje aromatizirane pare unutra. Sada presavijte strane, dodajući vode paketu prije nego što zatvorite posljednju stranu.
Stavite kikiriki u manju ladicu, a paket u veću ladicu. Pecite 20 minuta na 200C na prethodno zagrijanom roštilju.
Kada vrijeme istekne, izvadite vrećicu na tanjur za posluživanje.
Zarežite komad da ispustite paru, pazeći da se ne opečete, a zatim odlijepite foliju. Preostali čili sitno narežite i pospite po vrhu s listićima korijandera.
Dodajte malo soka od limete, zatim izgnječite i pospite preko prženih orašastih plodova za kraj.
najnovije
najčitanije
Košarka
nba
Oklahoma prva izborila drugi krug doigravanja
Svijet
kurska regija
Rusija će uskoro uništiti “raspršene ostatke” ukrajinske vojske
Županija
Teatar od soli
Na Pašmanu u svibnju manifestacija Noć tvrđava
Rukomet
slab nastavak
Igrači Zadra 1954 tijesno poraženi u Splitu
Nogomet
dvoboj protiv rijeke
Ademi otpao, Petković pod upitnikom za derbi na Maksimiru
Crna Kronika
TRAGEDIJA U LEPURIMA
[FOTO] Ovo je kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo i samoubojstvo. Doznajemo detalje
Crna Kronika
pronađena dva tijela
TRAGEDIJA U LEPURIMA Vatrenim oružje ubio ženu, a zatim i sebe
Zadar
SVETI SAKRAMENT
Restorani za pričesti i krizme rasprodaju se za dvije minute! Provjerili smo kako se kreću cijene
Županija
GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD
Tihana Jurišić o rastu knjižnice i važnosti timskog rada: “Našu kvalitetu prepoznaju i brojni turisti”
Županija
FAZNA NADOGRADNJA