Foto: Pexels
Džem od jabuka idealan je ako se želite inteligentno riješiti viška jabuka. Možete ga jednostavno namazati na krišku kruha za doručak ili ga koristiti u pripremi raznih slastica.
Sastojci:
- 2 kg jabuka
- 500 g šećera
- 2 limuna, samo sok
- 1 štapić cimeta
- pola čaše vode
Priprema: Ogulite i narežite jabuke na kockice u vrlo velikom loncu. Prelijte limunovim sokom i šećerom. Dobro izmiješajte da se sve sjedini. Zatim dodajte pola čaše vode i štapić cimeta.
Kuhajte na srednje jakoj vatri 40-45 minuta. Vrlo vruć džem ulijte u sterilizirane staklenke. Pazite da ostavite slobodan centimetar od ruba.
Zatvorite i stavite naopako. Kad se ohlade, gotove staklenke prokuhajte. Stavite ih u posudu s hladnom vodom, stavite krpe da se ne dodiruju. Kuhajte 20 minuta od trenutka vrenja.
najnovije
najčitanije
Zadar
financijska izvješća
Poznato kako posluju gradske tvrtke. Tri u minusu, a iznos gubitaka jedne nije nimalo zanemariv
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Plodovi zemlje i mora
NAJULOV 2024.