Foto: Pexels
Džem od jabuka idealan je ako se želite inteligentno riješiti viška jabuka. Možete ga jednostavno namazati na krišku kruha za doručak ili ga koristiti u pripremi raznih slastica.
Sastojci:
- 2 kg jabuka
- 500 g šećera
- 2 limuna, samo sok
- 1 štapić cimeta
- pola čaše vode
Priprema: Ogulite i narežite jabuke na kockice u vrlo velikom loncu. Prelijte limunovim sokom i šećerom. Dobro izmiješajte da se sve sjedini. Zatim dodajte pola čaše vode i štapić cimeta.
Kuhajte na srednje jakoj vatri 40-45 minuta. Vrlo vruć džem ulijte u sterilizirane staklenke. Pazite da ostavite slobodan centimetar od ruba.
Zatvorite i stavite naopako. Kad se ohlade, gotove staklenke prokuhajte. Stavite ih u posudu s hladnom vodom, stavite krpe da se ne dodiruju. Kuhajte 20 minuta od trenutka vrenja.
najnovije
najčitanije
Novosti
prognoza
Hoće li ova zima biti oštra? Stručnjaci objavili detaljno izvješće
Novosti
MANJKAVOSTI
UZV srca u Zadru za tri dana, a u Puli i Osijeku – dogodine. Međutim, liječnici upozoravaju na jednu stvar…
Crna Kronika
Romsko naselje
Pucao u nevjenčanu suprugu i njezinu sestru. Jedna je umrla
Zadar
PODIZANJE KVALITETE
Športski centar Višnjik nabavlja važnu opremu! ‘Novi sustav omogućit će…’
Nogomet
borba za sp
Italija protiv Sjeverne Irske u Bergamu
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!