Foto: iStock
Za rustikalniji rezultat zamijenite bijeli šećer sa smeđim
Savršen je za doručak ili kao međuobrok, a može postati izuzetan sastojak za domaće torte i slastice.
I biti ukusan prilog sirevima, s obzirom na slatkast i aromatičan okus zbog prisutnosti likera od badema među sastojcima, u kombinaciji s cimetom i muškatnim oraščićem.
Sastojci:
- 1 kg već očišćene bundeve
- 1 limun
- 60 ml amaretto likera
- 350 g šećera
- muškatni oraščić po ukusu
- cimet po ukusu
Priprema: Bundevu prvo očistite tako da joj uklonite koru i sjemenke. Narežite ju na kocke i stavite u posudu, zajedno sa šećerom.
Promiješajte, poklopite i ostavite da se macerira preko noći.
U ovom trenutku bundevi dodajte cimet, liker, muškatni oraščić u prahu, naribanu limunovu koricu i limunov sok.
Kuhajte sat vremena na laganoj vatri.
Kad je džem gotov, još ga vrućeg ulijte u već sterilizirane staklenke, ostavljajući centimetar razmaka od ruba staklenke.
Čvrsto zatvorite i ostavite da se ohladi.
Vaš džem od bundeve je spreman, a ostavite ga da odstoji 2-3 tjedna prije uživanja u njemu.
najnovije
najčitanije
Novosti
prognoza
Hoće li ova zima biti oštra? Stručnjaci objavili detaljno izvješće
Novosti
MANJKAVOSTI
UZV srca u Zadru za tri dana, a u Puli i Osijeku – dogodine. Međutim, liječnici upozoravaju na jednu stvar…
Crna Kronika
Romsko naselje
Pucao u nevjenčanu suprugu i njezinu sestru. Jedna je umrla
Zadar
PODIZANJE KVALITETE
Športski centar Višnjik nabavlja važnu opremu! ‘Novi sustav omogućit će…’
Nogomet
borba za sp
Italija protiv Sjeverne Irske u Bergamu
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!