Foto: iStock
Iako je baza ista, u okusima ćete uživati!
Jednom kada probate napraviti humus kod kuće, vrlo vjerojatno više nećete htjeti onaj kupovni!
Ovim člankom želimo vas inspirirati na isprobavanje humusa koji se mrvicu razlikuju od onog klasičnog. Iako je baza ista, u okusima ćete uživati!
Humus od pečene cikle
Sastojci:
- 1 manja pečena cikla
- 400 g ocijeđenog slanutka
- korica i sok od jednog limuna
- 2 velika češnja češnjaka
- 2 žlice tahinija
- sol i papar
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Izmiksajte pečenu ciklu u multipraktiku dok ne postane glatka. Dodajte 400 g slanutka, koricu i sok jednog većeg limuna, 2 velika režnja češnjaka, 2 žlice tahinija te prstohvat soli i papra. Miješajte uz polagano ulijevanje 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Humus od mrkve
Sastojci:
- 300 g kuhane mrkve
- 400 g ocijeđenog slanutka
- sok od jednog limuna
2 velika češnja češnjaka - 3 žlice tahinija
- 3 žlice harissa paste
- sol i papar
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Pomiješajte 400 g ocijeđenog slanutka, 300 g kuhane mrkve, 2 žlice limunovog soka, 2 češnja češnjaka, 3 žlice tahinija, 3 žlice harissa paste, pola žličice soli i papra, Miješajte uz polagano ulijevanje 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Humus od kurkume
Sastojci:
- 400 g ocijeđenog slanutka
- koricu i sok od jednog limuna
- 1 veliki mljeveni češanj češnjaka
- 2 žlice tahinija
- 1 i pol žličica kurkume
- 1 žličica paprike
- pola žličice sezamovog ulja
- sol i papar
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Pomiješajte 400 g ocijeđenog slanutka, 2 žlice tahinija, 1,5 žličice kurkume, sok od pola velikog limuna, 2 žličice nasjeckanog češnjaka, 1 žličicu paprike, pola žličice sezamovog ulja, te postepeno dodajte 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Humus od zelenog graška
Sastojci:
- 400 g slanutka, ocijeđenog
- 1 veći češanj češnjaka
- 2 žlice tahinija
- 1 šalica zelenog graška
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol i papar
Priprema:
Pomiješajte 400 g ocijeđenog slanutka, češnjak, 2 žličice tahini paste, grašak, maslinovo ulje, sol i papar u blenderu i poslužite.
Uslast!
najnovije
najčitanije
Zadar & Županija
PRVOMAJSKI PRAZNICI
Iskusite vrhunski “Pag na meniju” doživljaj
Zadar & Županija
RELIKVIJA
Svečana proslava Svetog Trna u Pagu ove subote
Zadar & Županija
JAVLJA HEP
Brojne ulice u Zadru i županiji dio utorka bez struje
Hrvatska
FINANCIJSKO TRŽIŠTE
Hrvati i dalje više vjeruju bankama nego dionicama. Ulagačke alternative ih baš i ne zanimaju
Hrvatska
DIP
Milanoviću uručeni konačni rezultati izbora, kreće rok od 20 dana za konstituiranje Sabora
Zadar
NAŠ ZADAR
Popularna zadarska stranica oduševila snimkom s vjenčanja: ‘Ne bude li mi ovakav pir, neću se udavat’
Zadar
Fra Andrija Bilokapić
Dobitnik županijske Nagrade za životno djelo: ‘Abortus, transrodnost, eutanazija, sve su to bolesti našega društva’
Zadar
NESREĆA
[FOTO] Nesreća kod City Gallerie, auto se zabio u stup
Crna Kronika
KRAĐA
BIZARNA KRAĐA U LISIČIĆU Zatečen kako vadi i krade kamene ploče
Županija
MAMAC MANIFESTACIJA