Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Dug i zdrav život

Čovjek opsjednut "biohakiranjem" tijela mjesečno troši 13 tisuća kuna, razmišljao o zamrzavanju tijela

Autor: Lucija Sučić

26.11.2022. 08:04
Čovjek opsjednut

Foto: Pexels

Poduzima sve kako bi živio što duljeLeon Kurita-Goudlock Amerikanac je s londonskom adresom koji želi samo jednu stvar, a to je živjeti dulje, i poduzima sve što je u njegovoj moći da to i ostvari.


Leon ide toliko daleko da mjesečno troši 13 tisuća kuna (1500 funti) na razne tjelesne zahvate kako bi osigurao svoju dugovječnost, a kako prenosi Lad Bible, razmišljao je i o zamrzavanju tijela ako bi to značilo da će se jednog dana u budućnosti moći vratiti.


Ono što ga je potaknulo na takve drastične poteze je bolest njegovih roditelja, koji su se kako kaže, mučili dugo godina u borbi sa različitim stanjima.
Tako Leon konzumira i do 60 tableta na dan, te tvrdi kako postoji pet razina takozvanog “biohakiranja”, gdje je prvi tjelovježba, dok posljednji uključuje biološke modifikacije.


Leonov dan izgleda tako da ustaje u cik zore i meditira, nakon čega ide u teretanu. Prati strog režim prehrane i troši tisuće na dodatke prehrani, kao i na različite tretmane za usporavanje i umanjivanje fizičkih znakova starenja.


Uz to, podvrže se i onim ekstremnijim tretmanima, poput krioterapije, gdje sjeti u ledenom spremniku punom tekućeg dušika. U ekstremnije tretmane spada i hidroterapija crijeva svakih šest mjeseci.


Izjavio je kako se veseli biohakiranju u budućnosti: “Možda će postojati očne jabučice kojima ćemo moći vidjeti kroz zidove ili prostetičke ruke kojima će se moći razbijati betonski stupovi“. Sve za dugu i zdravu budućnost!