Subota, 13. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Vastu shastra

Četiri biljke koje u dom pozivaju zdravlje i pozitivne misli, a izvlače toksine

Autor: Sanda Milinković

08.11.2022. 07:52
Četiri biljke koje u dom pozivaju zdravlje i pozitivne misli, a izvlače toksine

Foto: iStock

Pored toga, jako su lake za uzgajanje i predivan ukras interijeruVastu shastra su tekstovi o tradicionalnom indijskom sustavu arhitekture koji opisuju načela projektiranja, rasporeda, mjerenja, pripreme terena, uređenja prostora i prostorne geometrije.


Jedan od detalja sadržanih u ovakvim tekstovima tiče se dizajna interijera u kojem prevladavaju biljke koje prema indijskom vjerovanju u domove donose obilje zdravlja, sreće i blagostanja.


Za takozvane “vatsu” biljke postavljene u pravom smjeru, smatra se da će donijeti pozitivnost dok istovremeno interijer čine vizualno privlačnim i umirujućim pa vam u nastavku donosimo četiri “sretne” biljke koje možete uklopiti u interijer odmah.


Svekrvin jezik
Za popularni svekrvin jezik vjeruje se da iskorjenjuje toksine iz doma dok istovremeno proizvodi smirujuće i pozitivno okruženje savršeno za mentalno i fizičko zdravlje.


Vjeruje se da može pomoći i pri smanjivanju stresa i tenzija iz okoliša dok pruža pozitivan ambijent. Najbolje mjesto za postavljanje ove lijepe biljke je sjeverna ili istočna strana prostorije.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli 🍃Ana🍃 (@mycasajardim)


Bosiljak


Za bosiljak se vežu mnoga duhovna vjerovanja u hinduizmu. Ne samo da je dobar odabir za fizičko zdravlje i poznata po svojim iscjediteljskim značajkama već je i odličan dodatak koji pročišćava zrak i smanjuje toksine.


Sveti bosiljak sinonim je dobrog zdravlja i sreće pa bi ga trebalo postaviti na sjever, istok ili sjeveroistok.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Good Bones (@goodboneslondon)


Drvo novca


Ova je biljka oduvijek bila integralni dio filozofije “vastu shastra”. Prepoznata je kao jedan od moćnih alata koji donosi obilje i prosperitet u dom, a jedna je od biljaka koja se izrazito lako održava.


Da bi najbolje uspijevala i rasla, postavite je u smjeru jugoistoka u dnevnom boravku. Osim što će donijeti sreću i bogatstvo, učinit će prostoriju predivnom.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Emma 🌿 good growing 🌿 (@goodgrowing)


Bambus


Bambus se smatra sretnom biljkom i vjeruje se da bambus sa šest stabljika u dom poziva prosperitet, a bambus sa sedam stabljika zdravlje.


Prema indijskoj filozofiji, potrebno ga je postaviti u istočni ili jugoistočni kutak za efektivne rezultate, piše PinkVilla.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Kellie 🤎🤍💚 (@pothos__princess)