ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Trend osvaja svijet

Boja kose inspirirana nebeskim tijelom: "Moon blonde" donosi magičnu ljepotu

Autor: Mija Dropuljić

07.10.2023. 07:36
Boja kose inspirirana nebeskim tijelom:

Foto: iStock

Novo lice platinaste nijansePrema staroj japanskoj bajci, na Mjesecu živi princeza toliko lijepa da su je svi htjeli oženiti, a lako je shvatiti zašto je upravo Mjesec bitan za ovu bajku.


Ovo nebesko tijelo je gotovo nestvarno lijepo u prvim vedrim jesenskim noćima. Stoga, neka vas inspirira njegova čarobna ljepota u obliku najnovijeg trenda boje kose – moon blonde.


Nježni sjaj


I dok je ljeto bilo idealno razdoblje za prilično upečatljive tonove poput ružičasto plave, sada se u skladu s jeseni stvari opet malo stišavaju.
Moon blonde namijenjena je – kao što ime sugerira – za odavanje dojma nježnog sjaja Mjeseca.


Jednostavnim jezikom to znači posebno pepeljastu plavu koja postaje kremasta i topla zahvaljujući maloj količini zlatne topline.


To je zapravo samo mala varijacija svijetle platinasto plave, a ipak ova boja kose stvara potpuno drugačiji učinak.


Pravilna njega


Budući da vaša kosa mora biti jako izbijeljena za trend moon blonde boje kose, savjetuje se posjet frizerskom salonu.


Slično kao i kod platinasto plave kose, ovdje se koristi vodikov peroksid – i to prepustite profesionalcima, inače biste mogli doživjeti neugodno iznenađenje.


Nakon toga, bitna je i pravilna njega kose. Birajte proizvode koji su posebno napravljeni za obojenu kosu. Jedina stvar koju biste trebali izbjegavati je srebrni šampon, jer je kremasti zlatni sjaj upravo ono što moon blonde čini tako posebnom.