Nedjelja, 28. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Od dragog kamena

Biste li za ovu estetski divnu, ali naizgled veoma neudobnu stolicu platili 24 tisuće kuna?

Autor: Lucija Sučić

28.12.2022. 07:53
Biste li za ovu estetski divnu, ali naizgled veoma neudobnu stolicu platili 24 tisuće kuna?

Foto: Pexels

Šuška se da stolica već ima mnogo zainteresiranih kupaca...Japanska tvrtka za obradu poludragog kamenja Factory-M u prodaju je stavila jednu od najneobičnijih, i mnogi će se složiti naizgled najneudobnijih uredskih stolica.


Stolica u pitanju izrađena je od golemog komada ametista u obliku slova L, a prodaje se za 24 tisuće kuna (3400 dolara).

Factory-M svojom najnovijom ponudom privukao je veliku pažnju na društvenim mrežama, te su mnogi mislili da se radi o nekoj vrsti fotomontaže ili memea, nakon čega su objavili izjavu da se doista radi o stvarnom proizvodu. Gledajući fotografije lako je za pretpostaviti zašto su takve glasine krenule kolati…


Koichi Hasegawa, osnivač i vlasnik tvrtke Factory-M, izjavio je da je došao na ideju za uredsku stolicu ovako neobičnog izgleda dok je bio na putovanju u SAD-u, tražeći drago kamenje koje će donijeti kući natrag u Japan.


Kad je ugledao ovaj veliki komad ametista u obliku slova L, odmah ga je zamislio prerađenog u stolicu i odlučio ostvariti tu ideju, prenosi Oddity Central.


Oštri šiljci ametista ublaženi su kako bi sjedenje na ovom poludragom kamenu bilo sigurno, no i dalje stolica ne izgleda baš udobno, unatoč tome što Hasegawa tvrdi suprotno. Navodno su se javili mnogi zainteresirani kupci.


Sam komad ametista teži nevjerojatnih 88 kilograma, a s uključenim metalnim okvirom, težina stolice ide do 99 kilograma. Dobro je što ima kotačiće!