Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dizajn interijera

4 savjeta kako od vašeg doma napraviti oazu mira za sebe i svoje ukućane

Autor: Lucija Sučić

04.03.2023. 09:27
4 savjeta kako od vašeg doma napraviti oazu mira za sebe i svoje ukućane

Foto: Pexels

Važno je voditi računa o izgledu doma, jer to je ipak mjesto u kojem mnogo boraviteU današnjem svijetu stres i tjeskoba postali su uobičajeni problemi za mnoge, te je upravo to jedan od razloga zašto je uređenje doma od velike važnosti.


Zapravo, to je mjesto na kojem ćete se opustiti nakon napornog dana na poslu, provoditi vrijeme sa obitelji i uživati u filmskim večerima uz finu klopu, stoga nema razloga da svom domu ne podarite pažnju koju zaslužuje kako biste stvorili oazu mira za sebe i svoje ukućane.


Suprotno uvriježenom mišljenju, ne morate trošiti ogromne količine novca na uređenje doma, jer donosimo četiri jednostavna savjeta s kojima možete odmah početi svoj dom pretvarati u mirnu i predivnu oazu:


Obogatite dom biljkama
Pokušajte u svoj životni prostor unijeti malo zelenila, što će ne samo vaš dom učiniti estetski ugodnim, već će imati značajno povoljan utjecaj na vaše raspoloženje i sam osjećaj ugode u prostoru.


Uklonite nered


Pretrpavanje doma knjigama i drugim ukrasnim predmetima stvara okruženje koje može dovesti do povećanja razine stresa i u osjećaj iscrpljenosti i tjeskobe. Ne bojte se riješiti svega što vam ne treba, a zauzvrat prostor će izgledati čišće i prostranije.


Poigrajte se sa bojama


Dosadne i monotone zidove ukrasite bojom, bilo farbanjem zidova ili pak vješanjem neke vama drage slike ili fotografije!


Upalite svijeću


Određeni mirisi dokazano umiruju um i tijelo, dok vašem domu daju estetski i ugodan dojam. Uložite u mirisnu svijeću kako biste obogatili vaš prostor kako vizualno, tako i u smislu ugode. Pritom ne zaboravite provjeriti jesu li svijeće postavljene i zapaljene u sigurnom okruženju kako biste izbjegli opasnost od požara!