Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SPEKTAKL NA VELIKOM TRGU

Zlatni Giovanni Cernogoraz dočekan uz ovacije, sugrađane pozdravio s balkona gradske palače

Autor: Roberto Car

27.08.2023. 10:03
Zlatni Giovanni Cernogoraz dočekan uz ovacije, sugrađane pozdravio s balkona gradske palače

Foto: Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)



Velika fešta za velikog pobjednika. Novigrađani i njihovi gosti večeras su na Velikom trgu odali priznanje svom najpoznatijem sugrađaninu. Svjetski prvak u gađanju letećih meta, disciplina trap, Giovanni Cernogoraz dočekan je kako i priliči pobjednicima.


Potpuna kolekcija


Netom po povratku iz Bakua gdje je osvojio naslov svjetskog prvaka, jedini naslov koji mu je dosad nedostajao u bogatoj sportskoj karijeri nakon što je 2012. godine postao olimpijski pobjednik u Londonu i europski prvak u Larnaki, stigao je među svoje najvjernije navijače, među svoje Novigrađane. Oni, dakako, nisu ispustili priliku da mu i na ovaj način zahvale na promicanju Novigrada, kao i da mu daju podršku u nastojanjia da se čim bolje pripremi za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine.


Naime, Cernogoraz je u Bakuu osim zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu, osigurao i nastup na svojim trećim olimpijskim igrama nakon onih u Londonu i Rio de Janeiru.




Cernogoraz se pojavio na balkonu gradske palače s medaljom oko vrata, dok je publika skandirala “Gianni Gianni”. Potom je bacio majice i nakon foto sessiona krenuo prema bini. Dolazak na binu se oduljio jer su se brojni Novigrađani željeli fotografirati sa svjetskim prvakom.


Voditelj programa na Velikom trgu Drago Ćosić pozvao je Cernogorza da iznese dojmove iz Bakua, nakon čega se druženje sa svjetskim prvakom nastavilo u Zajednici Talijana.


Velika konkurencija


– Prošlo je 11 godina od olimpijskog zlata, sada sam konačno osvojio i svjetsko zlato. Teže je doći do svjetskog zlata jer je puno veća konkurencija. Ovo je specifičan sport, s jednim promašajem padneš deset mjesta. Sad imam i normu za Olimpijske igre u Parizu pa idemo dalje, gladan sam novih uspjeha. Hvala svima što ste došli, to će mi biti podstrek za dalje, rekao je Cernogoraz, kojega je potom podravio i gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.


Svečani doček ovog jedinstvenog sportaša koji je organizirao Grad Novigrad, slobodno se može reći jednog od najvećih istarskih sportaša u povijesti, sjajno se uklopio u veliku trodnevnu feštu ovog istarskog gradića povodom Svetog Pelagija, zaštitnika Novigrada. Naime, pjevalo se i plesalo na sve strane, a na Velikom trgu je potom uslijedio koncert jedinstvene Vanne.