Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Veliko finale

Zlatko Dalić i Ivan Perišić najavili borbu za trofej Lige nacija: "Vježbali smo penale, bit ćemo spremni"

Autor: Portal Novilist.hr

17.06.2023. 16:54
Zlatko Dalić i Ivan Perišić najavili borbu za trofej Lige nacija:

Foto: Foto PIXSELL

Španjolska ima veznjake koji su najbolji na svijetu, ali kad pogledate naše, naših prvih 11 i onih koji su na klupi, nemamo straha. Znamo da ćemo odigrati dobru utakmicu, rekao je Ivan Perišić



ROTTERDAM Hrvatska nogometna reprezentacija sutra će u 20.45 igrati povijesno finale Lige nacija, na stadionu De Kuip u Rotterdamu susrest će se sa Španjolskom.


Izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić na konferenciji za medije najavili su utakmicu.


“Bit će sigurno teška utakmica. Španjolska ima veznjake koji su najbolji na svijetu, ali kad pogledate naše, naših prvih 11 i onih koji su na klupi, nemamo straha. Znamo da ćemo odigrati dobru utakmicu”, rekao je Ivan Perišić u najavi susreta.




Izbornik Dalić odmah je upitan oko postave.


“Svi su zdravi, svi su spremni i dobro i na sve može računati u finalu. Velika utakmica. Vidjet ćemo hoćemo li što mijenjati. Napravit ćemo analizu protivnika još jednom, no ne sumnjam da ćemo dati maksimum. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za prvo mjesto. Želimo uživati u nogometu i finalu”, rekao je Dalić.


“Pripremit ćemo se na najbolji način. Analizirali smo suparnika, napravit ćemo to ponovno večeras i bit ćemo spremni”, dodao je Perišić.


Produžeci i penali


“Nadamo se da ćemo riješiti utakmicu u 90 minuta, no naviknuti smo na produžetke, u njima se osjećamo moćno. Što se penala tiče, vježbali smo ih i ako dođe do njih, bit ćemo spremni”, istaknuo je Perišić.


“Potrošili smo se u utakmici s Nizozemskom, no puno smo puta dokazali da se možemo vratiti. Ako dođe do produžetaka, bit ćemo spremni. Vjerujem u naše igrače i reprezentaciju”, dodao je Dalić.


Mišljenje o Ligi nacija


“Znate kakav je moj stav bio prije o ovom natjecanju, no to se promijenilo. Ima značaj. Slijedi nam velika utakmica i napravit ćemo sve. To što su i drugi došli s najjačim reprezentacijama pokazuje kakvo je ovo natjecanje”, rekao je Dalić.


Španjolska


“Španjolska uvijek igra istim stilom, znamo što nas očekuje. Imamo iskustva s Europskog prvenstva kad smo izgubili u produžecima. Čvrsti pojedinci, kvalitetan nogomet, igrači koji pokušavaju stvoriti višak preko bokova. Sve smo prošli, sve smo vidjeli. Budemo li na razini na kakvoj smo bili protiv Nizozemske, možemo se suprotstaviti. Želimo biti konkurentni”, naglasio je hrvatski izbornik.


Navijači


“Čuo sam da su naši navijači pokupovali ulaznice, očekujemo dvije trećine stadiona i podršku. Oni nas guraju. Volim se koncentrirati na utakmicu, ali ne možeš pobjeći od videa s njima. To ti daje motiv više”, rekao je o Perišić, a Dalić dodao:


“To znači da ova reprezentacija vrijedi u svakom smislu, da je vole. Ako dovedeš 25.000 Hrvata u Rotterdam, onda znaš da vrijediš.”


“Nadam se da će u ovom finalu to biti to”, rekao je Perišić na pitanje o trećem velikom finalu generacije, prvom nakon svjetskih prvenstava u Rusiji i Kataru.