Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

NOGOMET

Završila Međužupanijska liga za kadete: Sv. Mihovilu titula prvaka

Autor: Šime Ćurko

21.06.2023. 18:31
Završila Međužupanijska liga za kadete: Sv. Mihovilu titula prvaka


Kadeti Sv. Mihovila pobjednici su Međužupanijske (Zadarska i Šibensko-kninska) nogometne lige. Otočna momčad je u 20 utakmica upisala 13 pobjeda, dva remija i pet poraza te je završila druga na ljestvici. No, budući da je ispred bio drugi sastav Abecede ZDC,koji je nastupao izvan konkurencije (računaju se samo prvi sastavi klubova), pobjednički pehar je pripao Sv. Mihovilu. U redoslijedu najboljih strijelaca lige s 29 golova najefikasniji je bio Jan Sinovčić iz Dragovoljca, koji je za taj doseg primio i prigodno priznanje.


– Čestitam svojim igračima na još jednom velikom uspjehu za naš mali Klub. Dobar dio ove generacije prošle je sezone osvojio prvenstvo pionira tako da u kontinuitetu pružaju dobre igre. Na početku sezone ostali smo bez dva vrlo bitna igrača, Gabriel Bobić i Maro Mekelenić otišli su u Zadar igrati Prvu HNL što je u biti i cilj našeg Kluba, usmjeriti talente prema klubovima višeg ranga natjecanja. Također je i dobar dio kadetskih igrača igrao i za seniore u Prvoj ŽNL te su praktički igrali svaki vikend po dvije utakmice. No, sve navedeno uspješno smo prebrodili i na kraju zasluženo osvojili naslov prvaka.


Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti dobiti novo igralište kako bismo mogli igrati Dalmatinsku ligu koju kvalitetom i zaslužujemo – rekao je Krešimir Jaklin, trener Sv. Mihovila za koji su nastupili: Jakov Ortulan, Niko Vidov, Roko Božičević, Lovre Gotovina, Andrea Vidov, Dino Ušalj, Ivano Longin, Donat Kolega, Leon Cukar, Gabriel Kolega, Ivano Milić, Marko Kolega, Roko Boško, Šime Sikirić, Ivan Ivuša, Duje Stagličić, Bartul Mišlov, Ivan Gotovina, Ivano Tomasov, Luka Pedišić, Mateo Jurina, Roko Kurtin, Mate Bobić.


Foto: NŠK SV. MIHOVIL