Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ANTONIO JURJEVIĆ

Završen prvi dan najvećeg malonogometnog turnira u Zadarskoj županiji

Autor: Alen Plahinek

18.08.2023. 15:36
Završen prvi dan najvećeg malonogometnog turnira u Zadarskoj županiji

Foto: HU ANTONIO JURJEVIĆ



Utakmicom između Humanitarne udruge Antonio Jurjević i momčadi Rekreativci na ŠC Višnjik počeo je sedmi Memorijalno-humanitarni turnir Antonio Jurjević. Na najveći malonogometni turnir u Zadarskoj županiji prijavilo se 128 momčadi, od čega je 91 seniorska. Tradicionalno, momčad Humanitarne udruge igrala je prvu utakmicu, no ovoga puta su izgubili 3:0 i oprostili se od natjecanja na turniru.


Momčad Stanovi Bilbao golom Brune Perice povela je 1:0 protiv Osam Mladi, ali Zemuničani su preokrenuli na 3:2, pogocima Roke Šestana i dva puta Nikole Katuše. Do kraja Bilbao je samo smanjio na 3:2.


Vrsi su s 4:1 ispratili Orbico, a još uvjerljiviji je bio Ugljan, nakon što je s 5:1 svladao Petrčane. Prava golijada viđena je na utakmici Kukljice i Rođaka. Rođaci su često znali biti suparnik protiv koga nikome nije bilo lako igrati, međutim Kukljica je pobila tu teoriju i s laganih 6:3 završila prvi set, odnosno prvo kolo.





Teniskim žargonom, još jedan set, viđen je i na utakmici DPH Obrovac i DPH Zadar, koji su se ujedinili u jednu momčad protiv Pojonskog srca. DPH nije se dobro provelo i izgubilo je 6:1. Podgradina se lako obračunala s vrlo mladom momčadi Lukorana, bilo je 3:1.


S druge strane, iskusni sastav Puntamika Restoran Špajza nije imao velikih problema protiv Zemunika, te im poprilično »zapaprila«. Bilo je 4:0 za Puntamičane.


S čak devet golova, uz četiri Dominika Bačića, UN Tornado je, poput tornada, počela natjecanje. U utakmici s najviše golova prvog dana, čak 12 ih je postignuto, Tornadovci su pokazali da imaju velike ambicije.


S 9:3 pobijedili su Punta Skalu. Optika Maris je s 2:0 izbacila Plovaniju, a malonogometna zadarska ikona, Drago Verunica, kreirao je tako prvo turnirsko čudo na Višnjiku. Za kraj prvog dana Rupe su »probušile« Outsajdere s 5:1.