Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

TRANSFERI

Zahuhtava se nogometni Mercato: Bellingham u Realu, Kante u Al-Ittihadu

Autor: Robert Hrkać

07.06.2023. 17:52
Zahuhtava se nogometni Mercato: Bellingham u Realu, Kante u Al-Ittihadu

Foto: Reuters



Nogometni mercato se početkom lipnja počeo zahuktavati, a jedan od prvih većih transfera je dolazak sjajnog argentinskog veznjaka Alexisa Mac Allistera u Liverpool. Naime, kako donosi cijenjeni talijanski novinar Fabrizio Romano, klub iz ‘grada Beatlesa’ je odlučio aktivirati otkupnu klauzulu od Brightona u vrijednosti od 35 milijuna funti, a Argentinac će potpisati ugovor do 2028. godine.


Iza Mac Allistera je fantastična sezona. Prvo je krajem 2022. postao svjetski prvak s Argentinom, a na putu do zlata zabio je jedan pogodak, kada je načeo Poljsku u trećem kolu skupine C. Također, bio je jedan od najboljih pojedinaca u finalu protiv Francuske, gdje je bio asistent za pogodak Angela Di Marie. Osim uspjeha na reprezentativnom planu, Mac Allister je nosio Brighton do sjajnog šestog mjesta, čime su Galebovi po prvi put u povijesti izborili plasman u Europsku ligu.


Foto: Reuters


Bellingham prema Realu


Nakon što je Karim Benzema prihvatio vrtoglavu ponudu saudijskog Al-Ittihada, bivšem napadaču Reala u novom klubu će se pridružiti njegov sunarodnjak N’Golo Kante. Kako navodi Romano, Kante je dogovorio ugovor od 100 milijuna eura po sezoni do 2025. godine. Kante je bio član francuske reprezentacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u dresu Leicestera i Chelseaja je podignuo trofej engleskog prvaka. Također, s Bluesima je osvojio Ligu prvaka i Europsku ligu.




Španjolska TVE je izvijestila da talentirani veznjak Borussije Dortmund Jude Bellingham odlazi u Real Madrid za više od 100 milijuna eura. Iako su za njegove usluge interes pokazali Manchester City i Liverpool, Bellingham se odlučio za ‘Kraljevski klub’, gdje će se boriti za mjesto u veznom redu s Lukom Modrićem, Valverdeom, Camavingom, Kroosom i Tchouamenijem.


Ove sezone je Bellingham odigrao 42 utakmice za Žuto-crne iz Dortmunda, a zabio je 14 golova. Standardni je član engleske nogometne reprezentacije, koju je predstavljao na Svjetskom prvenstvu u Katru. S Tri Lava je dogurao do četvrtfinala, a mnogi su ga stručnjaci ocijenili kao jednog od najboljih Engleza na Mundijalu.


Foto: Reuters