Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

2.HRL-jug Ž

Zadranke upisale prvu gostujuću pobjedu

Autor: Alen Plahinek

15.04.2024. 06:09
Zadranke upisale prvu gostujuću pobjedu

Foto: Mate Komina



U pretposljednjem, 17. kolu 2. HRL-Jug za žene rukometašice Zadra upisale su prvu gostujuću pobjedu ove sezone, odnosno treću ukupno. Nakon što su Metković i Trilj poraženi u Mocirama, sada je Orkan poražen na svojem terenu »pod rukom« Zadranki 25:22. Od sredine prvog dijela osjetilo se da bi to moglo biti »to«, kada su Zadranke trima pogocima zaredom otišle na 8:5, a onda ubrzo napravile još jednu 3:0 seriju i u 25. minuti jako velikih pet razlike (12:7). Uspjele su se domaće igračice vratiti na »pristojnih« minus dva do odlaska na odmor (13:11), no Zadranke su u drugom dijelu nastavile što su započele.


Niti jedna izraženija serija pogodaka do kraja utakmice više nije napravljena, a Zadranke su prilično rutinski zadržale prednost iz prvog dijela. Prvo ime bila je Opsenica s osam pogodaka, dok je Tvrdeić dodala samo jedan manje. Ostale su Zadranke pretposljednje, no sada imaju samo jedan bod manje od Orkana i u posljednjem kolu mogle bi preskočiti tu ekipu na tablici. Uvjet je pobjeda u zadnjem kolu u subotu u Mocirama protiv Marine iz Kaštela, uz poraz Orkana na gostovanju u Sinju.


ORKAN       22 (11)




ZADAR       25 (13)


OMIŠ – GSD Ribnjak. Suci: Duje Jardas (Split) i Josipa Pavković (Seget Gornji).


ORKAN: Balić, Šćurla 10, Bajamić, Banović, Tomić 1, Ković 6 (1), Ercegović 1, Radeljić, Damjanović 4. Trenerica: Ana Karaman.


ZADAR: Grubić, L. Švorinić, Opsenica 8 (4), Tvrdeić 7, Merhar 4 (1), Joja 1, Matovina 2, Batisić-Šimunić, Žunac 3, A. Švorinić. Trenerica: Maja Mitrović.


Sedmerci: Orkan 1(1), Zadar 6 (5).


Isključenja: Orkan 2 minute (Ković), Zadar 2 minute (Joja).