Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

1. HRL-jug

Zadrani se slavljem u Splitu vratili na pobjedničke staze

Autor: Alen Plahinek

14.04.2024. 10:59
Zadrani se slavljem u Splitu vratili na pobjedničke staze

Foto: Luka Jeličić



U užurbanom i često nervoznom i neizvjesnom svijetu samo su četiri stvari sigurne – smrt, porezi, da će Luka Božić biti MVP kola i da će rukometaši Zadra prirediti infarktnu završnicu. Tko zna koji puta Zadrani su ove sezone prelomili susret u svoju korist u posljednjih nekoliko minuta, a ovog puta “stradao” je Split s 34:31. Vrlo važna je to bila pobjeda za Zadrane koji su se ovime vratili na pobjedničke staze nakon dva uzastopna poraza. Izgledalo je sjajno krajem prvog dijela kada su Zadrani, koji su vodili gotovo cijelo vrijeme povezali četiri pogotka i u 26. minuti otišli na četiri razlika (16:12), no domaćini do odlaska na predah stižu na dva gola razlike.


Puno bolje u drugi dio ušao je Zadar i postepeno je prednost rasla, najviše u 43. i 44. minuti kada je bilo plus šest, a onda 7:2 serija Splićana i šest minuta do kraja rezultat je bio 30:29. Ipak totalne drame u finišu nije bilo jer su se Zadrani uspjeli resetirati u oba smjera. Prema naprijed prvo su zabili Goldner i Čirjak “da se lakše diše”, onda je stigao i promašeni sedmerac domaćina. Dodala se tu i kvalitetna obrana koja je dala posljednji atom snage, a na to sve ponovno Goldner i Merhar u napadu su završili priču. Na kraju s “ugodnih” tri razlike upisati 12. pobjedu ove sezone. Prvo ime bio je kapetan Čirjak s devet pogodaka, sedam je dodao Merhar, a pet Goldner.


U sljedećem kolu Zadar igra protiv još jedne splitske momčadi BM 07, koja je trenutačno posljednja na ljestvici. Što se tiče borbe za drugo mjesto, nije bilo promjena jer su se momčadi u “okruženju” Zadra na ljestvici pobijedile.