Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

novi klub

Zadranin nakon dvije godine napustio zagrebačku Mladost

Autor: Alen Plahinek

15.06.2023. 14:48
Zadranin nakon dvije godine napustio zagrebačku Mladost

Foto: NENAD OPAČIĆ/VISNJIK.HR



Novi veliki iskorak u karijeri učinio je zadarski vaterpolist Ivan Vrbnjak, koji će od sljedeće sezone nositi kapice talijanskog prvoligača Rari Nantes Nuoto Salerna. Vrbnjak koji je svoj karijerni put krenuo u Zadru 1952 iz kojeg je s klupskim kolegama Marinom Jovančevićem i Rokom Jurišićem u ljeto 2020. otišao u riječko Primorje gdje se zadržao jednu godinu te je posljednje dvije branio boje zagrebačke Mladosti. Za 23-godišnjega ovo je prvi inozemni transfer i to upravo u jednu od najjačih liga svijeta.


Vrbnjak je jedan od najboljih izdanaka zadarske vaterpolske škole nakon završetka izgradnje bazena na Višnjiku 2009. godine, te je prošao kroz sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a našao se i na širem popisu seniorske.


– Sretan sam što dolazim u tako jaku ligu i što ću imati priliku igrati za Salerno, čiji je trener bivši legendarni talijanski reprezentativac Christian Presciutti. Jedva čekam dolazak na pripreme, dat ću maksimum da pomognem svom novom kubu u ostvarivanju ciljeva koji su postavljeni ispred nas.




Zahvalio bih i svim ljudima u Mladosti gdje sam proveo zadnje dvije godine, bilo mi je odlično i sve je to bilo za mene jedno veliko iskustvo – kazao je Vrbnjak.


Biranim riječima od dolasku Ivanu u klub govori i trener Presciutti, koji je uspio izboriti ostanak u prvoj ligi. Salerno je sezonu završio na 12. od 14 mjesta te je u borbi za ostanak svladao 10-plasirani Anzio.


– Upoznati smo s kvalitetama Ivana i drago mi je da dolazi kod nas. Riječ je o zanimljivom igraču koji ima veliku želju za napredak i napravit ćemo sve da mu to i omogućimo. Može igrati na više pozicija i siguran sam da će se vrlo brzo uklopiti u sustav naše igre – poručio je Presciutti.