Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Članovi kluba Jadran

Zadranima pet prvih mjesta na Međunarodnooj regati u Mariboru

Autor: Šime Ćurko

31.08.2023. 21:35
Zadranima pet prvih mjesta na Međunarodnooj regati u Mariboru

Foto: VK Jadran



Veslači Jadrana su nakon dugo vremena nastupili u Mariboru (Slovenija) na 45. Međunarodnoj regati gdje su osvojili ukupno pet prvih mjesta, pet drugih i jedno treće mjesto. Zadnji nastup Zadrana u Mariboru bio je daleke 1964. godine, tada na Prvenstvu Jugoslavije. Bila je to Zadranima prva regata nakon ljetne stanke, ujedno i provjera pred jesenski dio sezone. U Mariboru su nastupili kandidati za odlazak na Balkansko veslačko prvenstvo sredinom rujna u Rumunjskoj.


Prva mjesta u Mariboru osvojili su četverac bez kormilara mlađih juniora Mateo Matešić, Rafael Brkić, Luka Kraljić, Bartol Cuković, u samcu mlađih juniora Toni Čurković, dvojac na pariće kadeta u sastavu Mateo Matešić i Davor Božajić, Rahela Marcelić u samcu kadetkinja i četverac na pariće kadeta Jan Pavičić, Mikula Bobić i Matija Vujević, Marko Mišulić. Drugi su bili četverac bez kormilara seniora Petar Miloš, Roko Skočić, Duje Kanjer i Luka Petković, četverac bez kormilara mlađih juniora Frane Vulelija, Roko Bubić, koji je veslao u kombiniranoj posadi s veslačima osječkog Iktusa Jakovom Horvatom i Jakovom Wagnerom, zatim četverac na pariće mlađih juniorki Viktorija Aleta, Dora Turčinov, Martina Viduka i Lana Marijačić.


Drugo mjesto osvojili su i četverac na pariće mlađih juniora Lovre kolega, Adrian Vidović, Niko Skočić, Luka Čoban, u samcu mlađih juniorki Augustina Mihatov te druga posada četverca na pariće kadeta Marko Dinarina, Marko Borić, Teo Valjin i Teo Škarpona. Peti su bili Mara Bencun u samcu juniorki te Petra Babara i Nika Kovaču u dvojcu na pariće juniorki.




S veslačima su u Mariboru bili treneri Branimir Vujević i Petar Milin, a u pratnji Gordan Marinović i Rino Rados, predsjednik Nadzornog odbora i njegov zamjenik. Tako će na Prvenstvu Balkana u hrvatskom osmercu biti Mateo Matešić, Rafael Brkić, Luka Kraljić, Roko Bubić, Frane Vulelija i Bartol Cuković s veslačima osječkog Iktusa Jakovom Wagnerom i Jakovom Horvatom, dok je kormilar Jadranov Vito Filipi, a trener Branimir Vujević.


– Nakon više od trideset godina hrvatski predstavnici prošle godine su se vratili na Prvenstvo Balkana, koje je održano u Višegradu, u Bosni i Hercegovini. Naši su članovi u prošlosti postizali značajne rezultate na tom natjecanju u juniorskoj kategoriji, tada u sastavu jugoslavenske reprezentacije. Zadnji put su nastupili 1988. godine u turskom Istanbulu, kada su Marko Perinović i Leopold Kolega osvojili srebrnu medalju u dvojcu bez kormilara juniora – istaknuo je Petar Milin, trener Jadrana.