Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prvenstvo Hrvatske

Zadrani traže iznenađenje kod Mornara

Autor: Alen Plahinek

09.02.2024. 13:48
Zadrani traže iznenađenje kod Mornara

Foto: Mate Komina



Vaterpolisti Zadra 1952 večeras gostuju u Splitu kod Mornara u četvrtom kolu drugog kruga Prvenstva Hrvatske. U grad pod Marjanom Zadrani stižu nakon poraza od Mladosti, ali jako dobroj igri, što je svakako ohrabrujuća stvar za mladu momčad. Njihov kapetan Marin Jovančević vjeruje kako zadarske šanse protiv Mornara “žive”.


– Napokon smo kompletni. Oni jesu favoriti, kao i svi iz prve četiri momčadi koje su igrale Premijer ligu, međutim smatram kako su oni najskromniji od njih četvero. Imaju mladu momčad i nekoliko starijih igrača i mogu im se dogoditi oscilacije, kao i svima drugima koji imaju dosta mladih igrača. Daleko su njihovi mladi od neiskusnih igrača, ali svašta se može dogoditi. Mi moramo odigrati jako dobro, iznad svoje razine, a oni moraju odigrati malo ispod svoje razine da bi mogli unijeti neizvjesnost susret – rekao je Jovančević te se nadovezao na utakmicu protiv Mladosti.


– Smatram da smo bili bolji tri četvrtine, no za pobijediti tako kvalitetnu momčad morate biti na maksimalnoj razini sve četiri četvrtine. Na kraju krajeva, njihov profesionalizam je došao do izražaja i napravio prevagu.




Upravo profesionalniji pristup, po Jovančeviću, je to što čini razliku između prve i druge četiri momčadi u Prvenstvu.


– Matematika je jasna, ako vi trenirate pet puta tjedno, a vaš protivnik u Zagrebu deset puta tjedno, logično je da je on u prednosti. Kada je tako godinu, dvije, razlika je ogromna. Dečki iz Mladosti, Primorja, Solarisa i Mornara žive od vaterpola. Kod nas dečki uz vaterpolo rade neki drugi posao i automatski radi toga manje treniraju – objasnio je Jovančević dodajući na kakvom su putu mladi igrači Zadra,


– Nije loše, međutim ako stvarno žele uspjeti u vaterpolu koliko govore da žele, moraju se ozbiljnije prihvatiti treniranja. Shvaćam starije dečke da imaju druge poslove pa da imaju manje treninga, za mlade dečke ne nalazim previše opravdanja. Često znamo usporediti moju generaciju iz koje smo potekli Roko Jurišić, Ivan Vrbnjak, Jerko Jurlina i ja i znamo koliko smo više i teže radili kako bi napredovali u seniorskom vaterpolu – zaključio je Jovančević.