Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rukometaši kod Kozale

Zadar opet preokretom do pobjede

Autor: Alen Plahinek

08.10.2023. 19:16
Zadar opet preokretom do pobjede


Drugom pobjedom u drugoj utakmici sezone, rukometaši Zadra pokazuju da su oni “ti” kojih se treba bojati. Nakon velikog preokreta protiv Umaga u prvom kolu, sinoć je stigla gostujuća pobjeda protiv Kozale u Rijeci. Iako ovo nije bila onoliko veliki preokret, momčad Nine Jeraka ponovno se morala žestoko pomučiti da dođe do bodova. Završilo je 27:23 (12:14) za Zadar.


Počelo je mnogo bolje za domaćine koji su u prvih 15 minuta čak tri puta uspjeli povezati dva pogotka i malo po malo “odmagliti” na plus četiri (9:5). Brzo su se “skockali” Zadrani i uhvatili ritam utakmice te u periodu od 23. do 26. minute povezali četiri pogotka i izjednačili rezultat na semaforu (11:11). Polovicu ove serije zabio je Ivano Mazić. Do poluvremena domaćini su ponovno poveli s dva pogotka prednosti (14:12).


Drugo poluvrijeme bolje i konkretnije su Zadrani otvorili, nego početak utakmice i dvama uzastopnim pogocima još u prvoj dionici drugog dijela ponovno vraćaju rezultat u egal (16:16), a ubrzo nakon toga na pogon kapetana Ivana Čirjaka koji zabija dva pogotka te Josipa Maršana koji je dodao još jednog, stvaraju seriju 3:0 i dolaze do prednosti od dva pogotka razlike (17:19) i to točno na polovici drugog dijela. Od tada do kraja mirno i hladnokrvno kao da se ne radi o momčadi punoj momaka kojima je to prva seniorska sezona u karijeri održavaju prednost i bilježe pobjedu na kraju s četiri pogotka razlike. Prvi strijelac ponovno je bio Čirjak sa sedam pogodaka, a istaknuo se i Maršan s pet.




U sljedećem kolu Zadrani u Mocirama dočekuju Rovinj u subotu.