Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

KOŠARKA

Zadar jedini hrvatski predstavnik na ABA Superkupu: Objavljeni su i četvrtfinalni parovi

Autor: Hina

08.08.2023. 17:32
Zadar jedini hrvatski predstavnik na ABA Superkupu: Objavljeni su i četvrtfinalni parovi

Foto: M. KOMINA



Vodstvo ABA lige objavilo je u utorak da će uoči 23. sezone regionalnog košarkaškog natjecanja biti odigrano četvrto izdanje Superkupa kojem će domaćin biti Podgorica od 18. do 20. rujna.


 


Prema rezultatima iz prošle sezone pravo nastupa na Superkupu steklo je osam najboljih klubova iz osnovnog dijela sezone, ali je beogradska Crvena zvezda odustala od sudjelovanja, a umjesto nje će na turniru zaigrati Igokea. Od hrvatskih klubova pravo nastupa je stekao Zadar.




 


Prema dodjeljenim natjecateljskim brojevima određeni su četvrtfinalni parovi i satnica natjecanja prvog dana. Program će započeti utakmicom u podne između Cedevite Olimpije i Igokee, od 15 sati će igrati Partizan – Mega, a dvoboj Budućnosti i Zadra će započeti u 18 sati. Posljednju utakmicu dana odigrat će FMP i Studentski centar od 21 sat.


Svi će klubovi na turniru odigrati tri utakmice u isto toliko dana, jer će, osim polufinala, finala i utakmice za 3. mjesto, biti odigrani i dvoboji za redoslijed od petog do osmog mjesta.


Prvi Superkup je održan uoči sezone 2017./2018. u Baru, a osvojio ga je tadašnji hrvatski prvak zagrebačka Cedevita, pobijedivši u finalu Budućnost (89-75). Godinu dana poslije u Laktašima Crvena zvezda je u finalu bila bolja od Budućnosti (99-77).


Posljednje izdanje održano je kao uvod u sezonu 2019./2020. u zagrebačkom Košarkaškom centru “Dražen Petrović”, gdje je u finalnoj utakmici Partizan svladao Cedevitu Olimpiju (99-77).


Turnira nije bilo za vrijeme trajanja pandemije Covida-19.