Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Final Four Zlatne lige

Zadar dobio još jedno odbojkaško domaćinstvo

Autor: Alen Plahinek

21.03.2023. 18:42
Zadar dobio još jedno odbojkaško domaćinstvo

Foto: HOS-CVF.HR



Zadar će 24. i 25. lipnja biti domaćin Final Foura Zlatne Europske lige za odbojkaše, na kojem će nastupiti četiri najbolje europske reprezentacije, uključujući Hrvatsku. Prethodno reprezentaciju očekuju susreti s Belgijom 27. svibnja, Ukrajinom 31. svibnja te 4. lipnja s Makedonijom u gostima, dok će 11. lipnja s Ukrajinom, 14. s Makedonijom te 18. lipnja s Belgijom snage odmjeriti na domaćem terenu u Zadru. Slijedi Final Four, a nakon toga očekuje ih najveći ovogodišnji izazov, Europsko prvenstvo od 28. kolovoza do 16. rujna u Italiji, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji i Izraelu.


Hrvatski odbojkaški savez je dobio i “zeleno svijetlo” za domaćinstvo U19 FIVB Svjetskog prvenstva za odbojkašice, koje će se od 1. do 11. kolovoza igrati u Osijeku te u Mađarskoj. Broj ekipa koje sudjeluju na prvenstvu ove će se godine povećati s 20 na 24 za ovu kategoriju natjecanja koje je prilika za talentirane mlade odbojkašice da pokažu svoj talent na najvišoj razini međunarodnog natjecanja, ali i izvrsna reklama za Hrvatsku.


– Hrvatski odbojkaški savez domaćinstvom ovakva dva velika događaja pokazuje da je jedan od najstabilnijih partnera ne samo europske već i svjetske organizacije. Ovako velika natjecanja ne samo što donose jednu sportsku i organizacijsku ozbiljnost te omogućavaju našim reprezentacijama da lakše poluče bolji rezultat. To pokazuje i da je Hrvatski odbojkaški savez odličan promotor Hrvatske u Europi i svijetu. Spremni smo za domaćinstva i sve izazove koji ona donose sa sobom – istaknuo je Frane Žanić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.