Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

3.NL-jug

Zadar darivao Vodice, Vitez riješio Uskok

Autor: Šime Ćurko

20.11.2023. 10:27
Zadar darivao Vodice, Vitez riješio Uskok

Foto: Mate Komina



Nakon tri pobjede zaredom Zadrani su s puno optimizma dočekali Vodice, momčad koja se bori za ostanak u ligi. No, prema onome što se odigravalo na travnjaku teško se moglo razabrati »tko je gori, a tko doli«. Završilo je 2:2; za goste važan bod, a za Zadar neočekivani kiks, nakon kojeg su ipak ostali na prvom mjestu, budući da Junak nije uspio pobijediti GOŠK Kaštela (1:1).


Vodičani su poveli iz prve akcije u kojoj su »pošteno« prešli na polovicu Zadrana. Markota je s desne strane ubacio na vrh šesnaesterca, Gregov je bio prekratak u izlasku na loptu, a Žulj premekan u izlasku na Škugora, koji je sjajnim volejom iz okreta pogodio donji desni kut Matasovićevog gola. Gol u kategoriji onih za koje se nekad govorilo da idu u eurovizijsku razmjenu. Zadar je brzo došao k sebi, i u dvije minute poveo 2:1. Najprije je u 14. minuti Muić bio asistent Luetiću, koji se u prepoznatljivom stilu provukao kroz obranu gostiju i rutinirano pogodio za 1:1. Malo nakon toga ponovo je u akciji Luetić, koji s desne strane traži Serbinova u sredini. Lopta preskače Ukrajinca, ali pada na Jakira, koji iz prve s lijeve strane donosi preokret – 2:1. Činilo se da bi Zadrani nakon toga mogli krenuti još odlučnije, ali dogodilo se suprotno. U 25. minuti griješi Gregov, koji »asistira« Škugoru, a ovaj kreće »jedan na jedan« prema Matasoviću. Uslijedio je udarac po sredini gola, kojeg je zadarski vratar obranio. No, tri minute kasnije velika pogreška Matasovića nakon što neometan s out linije loptu praktično dodaje Malenici. Uslijedio je precizan lob prema praznom golu i lopta je ponovno završila u zadarskoj mreži. Bio je to kraj što se golova tiče, a Marinu Oršuliću, treneru Zadrana, boru na čelo može navući podatak da u preostalih više od sat vremena igre njegova momčad nije imala pravu priliku. Blatnjav teren bio je preveliki uteg nastojanjima »plavo-bijelih« u kreaciji igre, gosti su čvrsto držali blok, a kako je utakmica išla kraju i sve više otezali s igrom. Od svega što je Zadar učinio u nastojanjima da dođe do tri boda može se zabilježiti prodor Gregova u sudačkoj nadoknadi. Zadarskom braniču otvorio se prostor na lijevoj strani. Utrčao je Gregov do peterca i odlučio se za udarac, premda je imao dobrih rješenja na povratnoj lopti. Kako bilo, malo, premalo, za momčad koja želi prvo mjesto.


– Teška utakmica, u kojoj nismo bili u pravom izdanju. Nedostajalo nam je energije i više raspoloženih igrača. Trebali smo bolje reagirati nakon što smo se brzo vratili iz minusa i poveli 2:1, ali ovo nije bio naš dan – rekao je Domagoj Muić, kapetan Zadrana, te se osvrnuo i na uvjete na travnjaku:




– Mi smo kombinatorna momčad i po ovakvim uvjetima teško možemo nametnuti svoj ritam. Bilo je puno prekida u kojima se nismo snašli.


ZADAR  2


VODICE  2


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 100. Sudac: Mario Jadrijević (Sinj). Pomoćnici: Toni Barić (Tugare), Toni Ćelić (Split). Strijelci: 0.1 Škugor (12’), 1:1 Luetić (14’), 2:1 Jakir (16’), 2:2 Malenica (28’). Žuti kartoni: Jakir, Gregov (Zadar); Škugor, Petričević, Spahija, Markota, Josipović (Vodice). Crveni karton (drugi žuti): Marić (Vodice – 90 + 2’).


ZADAR: Matasović, Kordić, Muić, Jukić Peladić (od 66’ Perić), Jurić, Luetić, Žulj, Jakir (od 86’ Iveljić), Gregov, Djeveljekaj, Serbinov (od 62’ Vukadinović) Trener: Marin Oršulić.


VODICE: Benat, Spahija, Malenica (od 86’ Pandža), Jurić, Prpić, Fuštin, Martić, Markota (od 86’ Josipović), Škugor (od 63’ Silov), Pilipac (od 55’ Gulam), Petričević. Trener: Klaudio Vuković.


 



Važnu, kako rezultatski tako i za samopouzdanje, pobjedu ostvarili su igrači Hrvatskog viteza. Momčad iz Posedarja s 3:0 »isprašila« je kliške Uskoke Sva zabava stala je u 20-ak minuta sredinom drugog poluvremena. Ipak, utakmicu je obilježio teška ozljeda (prijelom noge) u 12. minuti igrača Klisa Josipa Jurendića, koji je hitno prevezen u bolnicu u Zadru te je zbog toga utakmica zaustavljena na nekoliko minuta.


U 54. minuti načeta je mreža gostiju. Luka Begonja je ubacio, a Mate Knežević u gužvi glavom pospremio loptu u mrežu. Šest minuta nakon Begonja se upisao u strijelce. Prvo je na njemu napravljen kazneni udarac, kojeg je sam zakucao u mrežu. Samo nekoliko minuta kasnije gosti su ostali bez Nediljka Stjepanovića, koji je zaradio izravan crveni karton. Igrača više Posedarci su okrunili u 75. minuti. Lovre Čirjak je sam izbio pred gostujućeg vratara i mirno pospremio loptu za u mrežu za završnih 3:0.


Da se pitalo Posedarce što bi najradije htjeli uoči pretposljednjeg jesenskog kola, vrlo vjerojatno bi rekli da osim svoje pobjede žele kiks Zadra i Junaka, a upravo to su i dobili. Kako su oba ova kluba remizirala, Vitez se ponovno uključio u borbu za vrh. Sada su samo na dva boda od prvoplasiranog Zadra.


HRVATSKI VITEZ       3


USKOK       0


POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Sudac: Luka Liković (Krvavac). Pomoćnici: Filip Proleta (Opuzen), Zdravko Kuran (Metković). Strijelci: 1:0 Knežević (54’), 2:0 Begonja (60’), 3:0 Čirjak (75’). Žuti kartoni: Knežević, Jurjević, Jordan, Buenanueva (Hr. vitez); Domljan, Baturina (Uskok). Crveni karton: Stjepanović (Uskok – 66’).


HRVATSKI VITEZ: Pinčić, Ivandić, Jordan (od 84’ Turbić), Begonja, Čurjurić, Knežević (od 78’ Blažević), Buenanueva (od 78’ Kralj), Čirjak (od 78’ Kevrić), Surać (od 46’ Zdrilić), Tokić, Jurjević. Trener: Marko Pinčić.


USKOK: Baturina, Jurendić (od 15’ Taraš), Mihovilović, Pažanin, Kapetanović (od 60’ Navrotskyi), Pekić, Pleština, Stjepanović, Ninčević (od 77’ Jurlin), Domljan (od 77’ Klarić-Kukuz), Vulikić (od 77’ Balić). Trener: Mirko Labrović.