Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

ivan nekić

Razgovarali smo sa zadarskim nogometašem koji je od ove sezone član Varaždina

Autor: Alen Plahinek

08.03.2024. 14:30
Razgovarali smo sa zadarskim nogometašem koji je od ove sezone član Varaždina

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL



Utakmicom Varaždina i Istre 1961 danas od 17 sati počinje 26. kolo HNL-a. Varaždin u ovaj susret ulazi nakon tromeča s najjačim klubovima lige, dok su Puležani, gledajući zadnjih nekoliko susreta, u boljoj situaciji. Ipak, obje momčadi na posljednjim ligaškim ispitima su pali, Varaždin u Rijeci, Istra kod Hajduka, stoga traže iskupljenje.


U redovima domaće momčadi nalazi se i Zadranin Ivan Nekić.


– Igrali smo s Istrom više puta, dobro ih znamo i mislimo da nas ne mogu iznenaditi. Sve je moguće, u ovom dijelu natjecanju prevladavaju nijanse između klubova. Ipak imamo prednost domaćeg terena i smatramo da smo favoriti. Utakmica je u svakom slučaju bitna, uvijek je bolje kad završiš na gornjoj polovici tablice prvenstva, nego na sedmom ili osmom mjestu – rekao je Nekić.




Proteklih nekoliko susreta Nekić je imao veću minutažu nego u ranijim susretima.


– Naravno da bih volio više igrati, iako ne mogu reći da trenutačno nisam zadovoljan. Strpljivo čekam svoju šansu, spreman sam ako se netko od suigrača ozljedi ili dobije suspenziju zbog kartona.


U klubu postoji određena hijerarhija, ali planovi za promjenu obrambene linije postoje stoga se nadam da ću u budućnosti upasti u prvu postavu – objašnjava Nekić reflektirajući se na nedavnu iznenadnu promjenu na klupi momčadi. Marija Kovačevića zamijenio je Nikola Šafarić.


Sjećanje na NK Zadar


– Treneri se razlikuju, sad smo više fokusirani na obrambeni dio i mislim da se on puno poboljšava. Trener Kovačević bio je dosta ofenzivniji, može se reći da smo bez njega izgubili »ljepotu« igre. Trenutačno nam je najveći problem što smo zbog ozljeda ostali bez nekoliko igrača iz prve postave, to se najviše osjeti u veznom redu.


Bez obzira na to smo optimistični, mislim da u zadnjih nekoliko utakmica dobro stojimo i da ćemo zadržati formu u nastavku natjecanja.


Nekić je karijeru započeo u nekadašnjem NK Zadar, za kojeg ga još uvijek vežu lijepa sjećanja.


– Prvi trener mi je bio Damir Pankasz, nakon njega u pionirima Zoran Erlić. Mislim da je moja generacija (2000.) jedna od boljih u tom razdoblju, imamo dosta talenata. Za sada, nažalost, nitko nije napravio veći iskorak u karijeri, ali imamo kvalitete koja će kad-tad doći na vidjelo – istaknuo je Nekić te se dotaknuo života u Baroknom gradu.


– Prošlo je skoro deset godina otkako ne živim u Zadru, ali sigurno da je lijepo živjeti uz more. Ipak, mogu reći da mi se Varaždin sviđa, miran gradić u kojem imaš nekakvu dnevnu rutinu, brzo sam se navikao na život ovdje. Koliko god je Varaždin lijep za život, nije ljepši od mojeg grada – zaključio je Nekić.