ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Hrvoje Marić

Za napredak je ključna suradnja između klubova

Autor: Juraj Vunjak

22.05.2024. 11:22
Za napredak je ključna suradnja između klubova

Foto: BOKSAČKI SAVEZ ZŽ



U dvorani Mocire održano je prvo Otvoreno prvenstvo Zadarske županije u boksu. Na prvenstvu su sudjelovali boksači iz pet županijskih klubova i starosnih kategorija; od mlađih kadeta do seniora. Od 11 mečeva i ravnopravno raspoređenog broja boksača svih klubova, tri borbe održale su se u obliku javnog sparinga, dok se službeni dio sastojao od devet borbi. Mnogi mladi borci prvi put su imali priliku boksati u svom gradu, pred domaćom publikom.


Olimpijski ring


Ares Diabolik, Sveti Krševan, Zadar, Delta (Koprivnica) i Pašman bili su klubovi koji su poslali svoje borce u ring Mocira. Svaki od njih je na svoj način oduševio zadarsku publiku. Roditelji, rodbina, klupski kolege, nisu štedjeli grla i dlanove bodreći zadarske borce, od onih najmlađih; Bartola Begonje i Šime Pavlovića (obojica Zadar) sve do najstarijih seniora koji su boksali bez kaciga. Poslastica za kraj bio je meč mlađih seniora u kategoriji do 75 kilograma između Ivana Nekića (Ares Diabolik) i Pavla Bolića (Sv. Krševan). Bez kalkulacija, otvorenog garda, obojica su izmjenjivali udarce u kroz sve tri runde. Pobjeda je otišla na stranu iskusnijeg Nekića, ali je svojim nastupom i Turanjac Bolić jednako zaslužan za zajedničku nagradu najborbenijeg para.





Nastupom svojih učenika posebno zadovoljan bio je Davor Dujić, dugogodišnji trener BK-a Zadar. Njegovi dječaci i oni malo stariji, boksali su sva tri sparinga, a njihov glavni adut Ivano Skoblar iz Privlake, opravdao je očekivanja. U kategoriji do 75 kg kod mlađih seniora Skoblar je pobjedu zabilježio prekidom u prvoj rundi. Takav rasplet, ali i snažan dojam protiv Lovre Bartolovića iz koprivničkog Davida, Skoblaru je osigurao prestižnu nagradu za najboljeg boksača natjecanja.


– Jako sam zadovoljan našim prvim Otvorenim županijskim prvenstvom. Želim zahvaliti Hrvatskom boksačkom savezu što nam je darovao sjajni olimpijski ring, ali i našim sugrađanima, koji su u velikom broju došli podržati boksače. Željeli smo gledateljima pokazati kvalitetu proizašlu iz kontinuiranog rada klubova i mislim da smo to uspješno odradili. Imali smo pet klubova koji su pokazali vještinu mladih boksača, a tu je bio i novootvoreni Boksački klub Pašman, prvi uopće otočni boksački klub – kazao je Hrvoje Marić, predsjednik Boksačkog saveza Zadarske Županije, i dodao:


Plakete i zahvalnice


– Drago mi je da naša boksačka scena napreduje, a ključ svega je suradnja između klubova, to je ono čega se moramo držati ako želimo napredovati. Posebno su me oduševili najmlađi boksači i njihove kretnje, taj »ples«, nevjerojatno kako ta djeca upijaju sve što im treneri govore. Svi klubovi imaju mnogo mališana, stoga imamo svijetlu budućnost. Nastavljamo s organizacijom turnira, 6. srpnja ćemo održati natjecanje na Pašmanu, bit će to prvo boksačko natjecanje na nekom otoku – zaključio je Marić koji je zahvalio osvajačima medalja na velikim natjecanjima. Prije početka mečeva Marić je uručio plakete Emi Plazini i Goranu Miočiću. Plazina iz BK Sv. Krševan je nedavno osvojila brončano odličje na EP-u za mlađe seniorke dok je Goran Miočić, iz BK Rebel, osvojio Prvenstvo Hrvatske za seniore do 22 godine. Priznanje i zahvalnicu za osobit doprinos i razvoj boksa u Zadarskoj županiju, umjesto odsutnog Bone Bošnjaka, koji je prije nekoliko dana podnio ostavku na dužnost predsjednika HBS-a, primio je sudački delegat Dražen Kuhar, čijom su zaslugom u Zadar boksači iz koprivničkog BK David. Zahvalnicu su organizatori predali i Snježani Jurinić, predsjednici Športske zajednice Grada Zadra.