Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Druga liga

Vrsi i Sv. Ante se vratili u Prvu ligu

Autor: Juraj Vunjak

17.04.2024. 10:34
Vrsi i Sv. Ante se vratili u Prvu ligu

Foto: MNK Vrsi



Prošli vikend završena je Druga liga Udruge za mali nogomet Zadarske županije u kojoj se sve već otprije znalo. Izravni putnici u Prvu ligu su Vrsi Ribe nekretnine i Sveti Ante Zrilić nekretnine, dok će kroz kvalifikacije mjesto među najboljim momčadima županije tražiti Sukošan i Škabrnja.


Prvak su Vrsi, koje su dominantnu sezonu završile pobjedom 4:3 protiv Malog Pariza. Po jedan pogodak za pobjedničku momčad postigli su Mitrović i Ćosić, a najbolji je bio Marić koji je dvaput pospremio loptu u protivničku mrežu. U strijelce za Bibinjce upisali su se Brekalo, Pedić i Duvančić. Vršani su odigrali sjajnu sezonu te su s 57 bodova osvojili prvo mjesto, koje im donosi povratak u Prvu ligu, iz koje su ispali 2022. Iako su već neko vrijeme znali da će biti prvaci, prava fešta uslijedila je poslije posljednjeg sučevog zvižduka kada su Vršani s 50-ak navijača, uglavnom sumještana, proslavili titulu.


Sveti Ante je u utakmici ekshibicijskog karaktera svladao Škabrnju s 3:0. Oba kluba su već u prošlom kolu osigurala pozicije na tablici stoga su u ovaj susret ušli poprilično opušteno. »Sveci« su s 46 boda sezonu završili na drugom mjestu te su nakon jedne sezone izborili izravan plasman u najviši rang zadarskog malog nogometa. Sukošan je pobjedom 3:2 protiv Poljica došao do zlata vrijednih tri boda. Jedan pogodak za pobjedničku momčad postigao je Sudinja, dok je Grdović dvaput svladao protivničkog vratara. Golove za Poljica zabili su Kevrić i Vučković.




Osam mladi su uvjerljivo porazili bibinjski Tornado s 3:0. Klubu iz Zemunika Donjeg ova pobjeda bila je gorko-slatkog okusa s obzirom na to da su unatoč nova tri boda ostali na predzadnjem mjestu te će morati igrati kvalifikacije za ostanak u Drugoj ligi. Utakmica između Poljica Brig i Zatona završila je neriješeno 1:1. Pogodak za Zaton postigao je Mastelić-Ivić, dok su njihovi protivnici do gola došli zahvaljujući strijelcu Dundoviću.


Nakon podjele bodove momčad Poljica Briga je s 23 boda natjecanje završila izjednačena s Osam mladih, no zahvaljujući boljem međusobnom omjeru dodijeljeno joj je deseto mjesto, što znači i ostanak u Drugoj ligi. Zaton je nakon 22 utakmice najlošije plasirani klub prvenstva te će morati sudjelovati u doigravanju za ostanak u drugoj razini zadarskog malog nogometa.


Rezultati posljednjeg, 26. kola: Škabrnja – Sveti Ante Zrilić nekretnine 0:3, Poljica – Sukošan 2:3, Poljica Brig – Zaton 1:1, Vrsi Riba nekretnine – Mali Pariz 4:3, Tornado Bibinje – Osam mladi 0:3.