Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Veliko priznanje

VIDEO Otkriven kip u čast jednog od najboljih europskih košarkaša u povijesti NBA lige, bio je odan Dallasu čak 21 sezonu

Autor: Hina

25.12.2022. 22:38
VIDEO Otkriven kip u čast jednog od najboljih europskih košarkaša u povijesti NBA lige, bio je odan Dallasu čak 21 sezonu

Foto: Foto REUTERS

Nowitzki je jedini igrač koji je igrao za jednu NBA franšizu 21 sezonu, 14 puta je bio sudionik All-Star susreta, četiri puta izabran je u najbolju petorku godine NBA lige, a prvi je europski igrač koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača NBA ligeDALLAS NBA momčad Dallas Mavericksi otkrili su na Božić ispred svog American Airlines Centra kip u čast njemačkog košarkaša Dirka Nowitzkog koji je 21 sezonu igrao za Dallas.


Jedan od najboljih europskih košarkaša u povijesti NBA lige, čak 21 sezonu je nosio dres Mavericksa s kojima je 2011. osvojio naslov NBA prvaka.


Nowitzki je jedini igrač koji je igrao za jednu NBA franšizu 21 sezonu, 14 puta je bio sudionik All-Star susreta, četiri puta izabran je u najbolju petorku godine NBA lige, a prvi je europski igrač koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP) 2007. godine. Ukupno je šesti strijelac u povijesti NBA lige sa 31.560 koševa.


Za njegov dugogodišnji doprinos Dallas mu se odužio statuom koju je u nedjelju svečano otkrila njemačka zvijezda. Statua prikazuje Nowitzkog u vrlo karakterističnom položaju u njegovoj karijeri – Fadeawayju, skok šutu izvedenom dok se skače unatrag.


“Izgleda fantastično. Hvala vam na podršci. Bilo je to nešto posebno, vrlo emotivno, i ovo će biti ovdje zauvijek,” rekao je 44-godišnji Nowitzki.


U podnožju kipa piše: “Odanost nikad ne blijedi”. Mavsi su na današnji dan prošle godine umirovili i njegov broj 41.


“Sljedeća stanica je Kuća slavnih,” kazao je trener Dallas Jason Kidd, bivši suigrač Nowitzkog.


Statuu je izradio izraelsko-američki kipar i slikar Omri Amrany, poznat po skulpturama Michaela Jordana, Magica Johnsona, Shaquillea O’Neala, Wilta Chamberlaina, Kareema Abdul-Jabbara….