Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

NBA liga

King James je bio sjajan, ali Jimmy Bulter je napravio nešto što je uspjelo samo najvećima u povijesti NBA lige

Autor: Portal Novi list

25.04.2023. 08:15
King James je bio sjajan, ali Jimmy Bulter je napravio nešto što je uspjelo samo najvećima u povijesti NBA lige

Foto: Jimmy Butler/Foto REUTERS

Branič Heatsa ubacio je čak 56 poena Bucksima



Giannis se nakon dvije utakmice pauze vratio u sastavu Bucksa i to s “triple-double” učinkom (26 poena, 10 skokova i 13 asistencija). No, ni to nije pomoglo Bucksima da izbjegnu treći poraz (119:114) u četvrtoj utakmici serije prvoga kola doigravanja protiv Heatsa i sjajnog Jimmyja Butlera.


Branič Miamija odigrao je utakmicu karijere. Ubacio je čak 56 poena uz 68 posto šuta čime je izjednačio četvrti najbolji učinak po broju poena u jednoj utakmici doigravanja. Osim toga prvi put u karijeri zabio je 22 poena u jednoj četvrtini (prvoj), a jedan poen manje zabio je u posljednjoj četvrtini kada su Heatsi uspjeli nadoknaditi 14 poena zaostatka.


– Vjerovali smo da smo sposobni za ovako nešto, nitko izvan ove dvorane, izvan kluba nije vjerovao u nas. Sada želimo nastaviti činiti ono u što smo uvjereni da je moguće učiniti – rekao je Jimmy Butler.


Jordan najefikasniji



Michael Jordan (63), Elgin Baylor (61) i Donovan Mitchell (57) trojica igrača su koja su zabila više od 56 poena u jednoj utakmici doigravanja. Butler je s 56 poena na četvrtom mjestu zajedno s Wiltom Chamberlainom i Charlesom Barkleyeom.

 


Samo četiri puta od 1984. godine i formata doigravanja sa 16 momčad dogodilo se da je osmo postavljena momčad povela 3-1 u seriji protiv prve…


Do treće pobjede u seriji stigli su u Lakersi protiv Grizzliesa (117:111; 3-1). LeBron James odigrao je sjajnu partiju. Postao je prvi Lakersa s barem 20 poena i 20 skokova u jednoj playoff utakmici još od Shaquillea O‘Neala (2004. godine). Osim toga i najstariji košarkaš (38 godina, 115 dana) s najmanje 20 poena i 20 skokova u doigravanju (do sada je rekord iz 1973. godine držao tada 36-godišnji Wild Chamberlain).


LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS


James je momčadi iz Memphisa ubacio 22 poena, 20 skokova i sedam asistencija, a veliku podršku imao je u Austinu Reavesu koji je dodao 23 poena. Prvi strijelac utakmice bio je Desmond Bane koji je postigao 36 poena uz sedam skokova.


Inače, utakmicu su u produžetke odvele tri uzastopne trice D’Angello Russela, polaganje LeBrona sekundu prije kraja i završna blokada Anthonyja Davisa. U produžetku je James zabio četiri, Davis pet od svojih 17 poena.


Ja Morant s ozlijeđenom rukom je ostao na 19 poena.