Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Liga prvaka mladih

Juniori Hajduka teško poraženi u finalu od AZ Alkmaara

Autor: A.P.

24.04.2023. 19:57
Juniori Hajduka teško poraženi u finalu od AZ Alkmaara

Foto: Luka Stanzl/Pixsell



Juniori Hajduka nisu uspjeli postati prvaci Europe. U finalu odigranom u Ženevi bolji su bili juniori AZ Alkmaara rezultatom 5:0 potopili Splićane. U potpunosti zasluženo naslov odlazi u Nizozemsku.


Ruku na srce, nije ovo bila baš najbolja predstava “bilih tića”. Obje su momčadi susret otvorile s maksimalnom opreznošću, možemo reći i u grču. Nažalost po Hajduk, taj grč nije popustio gotovo svih 90 minuta. Stvarali su Nizozemci prilike, no do 45. minute Borna Buljan je držao Splićane na životu. I tada, kada se činilo da su Splićani preživjeli prvo poluvrijeme, jedan od najiskusnijih u mladoj momčadi, Roko Vušković radi potpuno bespotreban prekršaj u vlastitom 16-ercu i glavni sudac pokazuje na bijelu točku. S 11 metara precizan je bio Addai.


Malo bolje su Splićani otvorili drugo poluvrijeme, koje je većinom i njihovo bolje poluvrijeme, no jedinu ozbiljniju prigodu imao je Pukštas, čiji je udarac ipak bio neprecizan. Nakon toga sve se vratilo da staro. Probao je Marijan Budimir promjenama pronaći nekoga, tko bi mogao pokrenuti mladi splitski stroj, ali nije uspio. U 68. minuti iz igre je izašao kapetan, Marko Capan i nakon toga nastaje potpuni raspad sistema. U 10 minuta Alkmaar je utrpao tri pogotka i riješio pitanje pobjednika. Prvo je fenomenalni i nezaustavljivi Poku zabio u 70. minuti, a onda je šest minuta kasnije još jednim pogotkom potvrdio svoju kvalitetu. Potpuni slom Hajdukovci doživljavaju u 79. minuti kada Meerdink neobranjivo zakucava pod gredu. Točku na i stavlja Meerdink svojim drugim pogotkom u 87. minuti.




Iako je primio pet pogodaka, najsvjetlija točka momčadi Hajduka danas je zasigurno bio Borna Buljan koji je imao nekoliko vrhunskih intervencija.


Valja istaknuti i ogromnu podršku navijača Hajduka koji su unatoč lošoj igri svojih ljubimaca cijelih 90 minuta bodrili, navijali i ohrabrivali svoje “tiće”. Ne treba biti tužan i nezadovoljan juniorima Hajduka i uspjehom koji su ostvarili. Seniorski gledano, hrvatskih klubova nema u završnicama niti jednog europskog natjecanja. Daleko smo od vrha, a sada su ovi mladi dečki pokazali da potencijala imamo. Treba čestitati svima koji su napravili ovaj nezamislivo veliki i odličan posao ove godine te napravili najveći rezultat u povijesti mlađih kategorija u povijesti Hrvatske, jer biti u finalu Lige prvaka sve je samo ne mala stvar. Ovaj uspjeh je samo potvrda koliko talenta, toliko i znanja i kvalitete hajdučke akademije.