Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NBA liga

Aktualni NBA prvaci predvođeni Klayom Thompsonom uzvratili udarac Lakersima

Autor: Portal Novi list

05.05.2023. 08:19
Aktualni NBA prvaci predvođeni Klayom Thompsonom uzvratili udarac Lakersima

Foto: Klay Thompson i D'Angelo Russel/Foto REUTERS

Warriorsi su ubacili 21 tricu i postavili novi rekord



RIJEKA Aktualni NBA prvaci su uzvratili udarac Lakersima (127:100). Klay Thompson je bio prvo ime Warriorsa s 30 poena i čak osam trica u pobjedi nakon koje je omjer izjednačen 1-1. LeBron James je zabio 23, Anthony Davis nakon sjajne prve utakmice ostao je na svega 11 poena.


Stephen Curry je pomogao Thompsonu s 20 poena i 12 asistencija. Warriorsi su postigli 21 tricu iz 42 pokušaja.  S ukupno 42 trice u dvije utakmice doigravanja postavili su novi rekord. Do sada su ga držali Cavaliersi koji su pogodili 40 trica protiv Atlante prije sedam godina.


– Prilagodili su neke stvari u odnosu na prvu utakmicu, ali znali smo da će to učiniti. Tako to rade momčadi koje pucaju na naslov – rekao je LeBron nakon utakmice.


Steve Kerr počeo je utakmicu s  JaMychal Greenom (15 poena) umjesto Kevonom Looneyjom, kojega nije bilo zbog bolesti. Pojačan je pritisak na Anthonya Davisa, koji je uhvatio tek sedam skokova.




– Čekao sam na ovaj trenutak i samo želio pokazati da mogu pomoći momčadi. Uvijek su mi govorili da budem spreman uskočiti i da će moj vrijeme doći – rekoa je Green.


Treća utakmica igra se u subotu u Los Angelesu. Klay Thompson se vraća kući u gostujućem dresu…