Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ODLIČNI REZULTATI

Veslački Kup Dalmacije: Zadrani treći put ekipno najbolji

Autor: Šime Ćurko

04.05.2023. 15:10
Veslački Kup Dalmacije: Zadrani treći put ekipno najbolji

Foto: VK JADRAN



Natjecanje za veslački Kup Dalmacije nastavljeno je regatom u Makarskoj, Memorijalom Tončija Skendera. Kao i u prve dvije regate (regata u Dubrovniku je prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta), veslači Jadrana bili su najuspješniji u ukupnom redoslijedu. Pod vodstvom trenera Branimira Vujevića, Danijela Bajla i Petra Milina, Zadrani su imali 11 pojedinačnih pobjeda i ukupne pobjede u kategorijama juniora B i seniora.


Jadranaši su pobijedili u četvercu bez kormilara seniora, a veslali su ga Ivan Mustać, Petar Miloš, Niko Škarpona i Antonio Višić, zatim u dvojcu na pariće seniorki Dora Turčinov i Viktorija Aleta, zatim Roko Skočić i Antonio Višić u dvojcu na pariće juniora, Mara Bencun i Nika Kovač u dvojcu na pariće juniorki.


Pobjede su ostvarili i četverac bez kormilara mlađih juniora: Luka Kraljić, Rafael Brkić, Frane Vulelija i Roko Bubić, četverac s kormilarom mlađih juniora: Marino Hrboka, Adrian Vidović, Pavle Vukojević, Teo Meštrović i kormilar Vito Filipi, zatim Augustina Mihatov u samcu mlađih juniorki, Lana Marijačić i Martina Viduka u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Rahela Marcelić u samcu kadetkinja te Lea Antičević u samcu mlađih kadetkinja.


Mara Bencun i Nika Kovač, prve u dvojcu na pariće juniorki, Foto: VK Jadran




Drugi su bili Ivan Mustać i Petar Miloš u dvojcu na pariće seniora, Petra Babara u samcu juniorki, Toni Čurković u samcu mlađih juniora, četverac na pariće kadeta: Teo Škarpona, Marko Dinarina, Davor Božajić, Filip Matešić te Matija Vujević u samcu mlađih kadeta. Treće mjesto zauzeo je četverac gig kadeta: Teo Valjin, Marko Borić, Mikula Bobić, Martin Vujević i kormilar Jan Pavičić.


Četvrti je bio četverac na pariće mlađih juniora: Luka Čoban, Šimun Ricov, Niko Skočić, Jere Vlatković.


Jadran je trećom pobjedom u nizu učvrstio vodstvo u ukupnom redoslijedu za Kup Dalmacije dvije regate prije kraja natjecanja. Sljedeća regata na rasporedu je u Kaštel Kambelovcu 20. svibnja, dok je posljednja u Posedarju 18. lipnja.


 


Augustina Mihatov, Foto: VK Jadran