Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Formula 1

Velike poplave otkazale Veliku nagradu Imole

Autor: Alen Plahinek

17.05.2023. 15:12
Velike poplave otkazale Veliku nagradu Imole

Foto: Getty Images



Velika nagrada Emilije Romagne na legendarnoj stazi Imola otkazana je zbog ekstremnih vremenskih uvjetima. Kao što se i gotovo cijela Hrvatska bori s kišom i poplavama, tako je i sjever Italije praktički pod vodom. Organizatori šeste ovosezonske utrke jučer su tijekom prijepodneva nakon sastanka priopćili kako je zbog pitanja sigurnosti potrebno otkazati oktanski spektakl. Predsjednik Formule 1, Stefano Domenicali, posebno je vezan uz ovu regiju jer je tamo odrastao.


– Želim izraziti zahvalnost i divljenje svim žurnim službama koje bez prestanka rade da se život koliko – toliko vrati u normalu. Oni su istinski heroji kojima se cijela Italija mora ponositi. Odluka o odgodi utrke bila je jedina ispravna jer nam je svima cilj raditi na sigurnosti, a ne dodatni kaos s kojim bi se lokalne vlasti u ovoj teškoj situaciji dodatno morale suočavati – kazao je Domenicali.





Teško je za vjerovati da će se VN Emilije Romagne održati tijekom ove sezone s obzirom na vrlo zgusnut i težak raspored. Ovo je druga utrka ove sezone koja je otkazana. Velika nagrada Kine nije se održala zbog COVID mjera u toj zemlji, tako da je između četvrte i pete etape Prvenstva bilo čak četiri vikenda pauze. Drugi puta u posljednjih nekoliko godina oktanski je spektakl “pokleknuo” pred vremenskim nepogodama. Prije tri i pol godine, zbog tajfuna Hagibis pomaknute su kvalifikacije za VN Japana, no u konačnici su održane dan kasnije, svega par sati prije same utrke. Ove sezone Red Bull dominira svijetom Formule 1, njegovi su vozači ostvarili pet prvih i pet drugih mjesta u pet utrka. Sezona se nastavlja posljednjeg vikenda u svibnju najpoznatijom utrkom u Formuli, VN Monaka.