Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

ZASLUŽILI SU TO!

Veličanstveni doček: Splitska Riva eruptirala zbog juniora Hajduka

Autor: Hina

25.04.2023. 18:28
Veličanstveni doček: Splitska Riva eruptirala zbog juniora Hajduka

Foto: PIXSELL



Veličanstveni doček juniorima Hajduka danas je organiziran u gradu pod Marjanom gdje se na Rivi od 16 sati nalazi nekoliko tisuća navijača koji su dočekali mlade nogometaše, ovosezonske finaliste Lige prvaka mladih.


Riječ je o sportsko-zabavnoj manifestaciji “Vridilo se rodit” koju su organizirali HNK Hajduk i grad Split. Igrači su nešto poslije 16 sati sletjeli u splitsku zračnu luku odakle su, kako se doznaje, prvo otišli na stadion Poljud gdje su se presvukli i potom u 17.30 sati do Rive stigli autobusom.


Riva, koja je bila popunjena svom svojom širinom i dužinom, iako je policija procijenila da je na njoj oko 5000 ljudi, tada je eruptirala. Palile su se bengalke svih boja, ispaljeno je i nekoliko pojedinačnih vatrometa. Navijači su izvikivali imena juniora Hajduka i pljeskali im. Ludilo je započelo pjesmom Večeras je naša fešta. Okupljene na Rivi zabavljali su grupa Diktatori i Alen Nižetić.


Strani mediji oduševljeni




Juniori Hajduka su izgubili u ponedjeljak u Ženevi rezultatom 0-5 od mlade momčadi nizozemskog AZ Alkmaara, u finalu Lige prvaka mladih. Na svom putu prema finalu mlade nade Hajduka su pobijedile Gabalu, Apoloniju, Šahtar, Manchester City, Borussiju Dortmund i Milan. Prvi su hrvatski klub koji je tako daleko dogurao u ovom natjecanju i trenutačno su kao juniori drugi u Europi.


Njihovi navijači, splitska Torcida, ali i navijači kluba širom Hrvatske, pokazali su na tom natjecanju koliko vole svoj klub prativši ih u stopu. Čak su se na to osvrnuli pojedini strani mediji koji su se čudili koliki je interes navijača za juniorske utakmice.