ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

WTA Rim

Vekić izborila treće kolo nakon velike borbe

Autor: Alen Plahinek

12.05.2023. 17:29
Vekić izborila treće kolo nakon velike borbe

Foto: Getty Images



Najbolja hrvatska tenisačica prema posljednoj rang ljestivici, Donna Vekić, uspješno se plasirala u treće kolo Italian Opena. Nakon teške borbe koja je trajala 2 sata i 17 minuta, bila je bolja od Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovich. Završilo je 3:6, 6:3 i 6:3 za Osječanku. Otvorila je Vekić bolje susret i povela 3:1, no Sasnovich pronalazi neku novu brzinu i s pet gameova zaredom uzima prvi set. Pribrala se Vekić na trenutak osvojivši prvi game, no ubrzo gubi svoj servis i ovoga puta Bjeloruskinja odlazi na 3:1. Vratila je break Vekić i u osmom gameu prelomila set novim breakom. U trećem su setu obje igračice svoje prve servise izgubile, a početni udarac Bjeloruskinja je izgubila u petoj i u posljednjoj devetoj igri.


Donna će u trećem kolu igrati protiv Ruskinje Liudmile Samsonove, 12. na WTA ljestvici. Sutra na teren izlazi i prvi muški hrvatski reket, Borna Ćorić. Protivnik mu je Brazilac Thiago Monteiro.



Iznenađenja




Od ostalih rezulata valja istaknuti poraz sedme igračice svijeta, Ons Jabeur od bivše druge igračice svijeta Paule Badose.  Bilo je poprilično laganih 6:1 i 6:4 za Badosu. Također iznenađenje je priredio i Australac Alexei Popyrin kojem je bilo potreno 3 sata i 18 minuta da slomi desetog igrača svijeta, Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea. Završilo je 6:4, 4:6 i 7:5 za Australca. Zanimljivo je za istaknuti kako je Auger-Aliassime imao svega četiri break lopte u cijelom meču i to tri u prvom setu i jednu u posljednjem poenu drugog seta.


U daljnji nastavak natjecanja bez problema su se među ostalima kvalificirali Sinner, Dimitrov koji je pobijedio Wawrinku, Fucsovics, Sakkari, Swiatek itd.