Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Pripreme za euro

"Vatreni" odradili prvi trening na Rujevici

Autor: Hina

27.05.2024. 20:00

Foto: Sergej DRECHSLERHrvatska nogometna reprezentacija odradila je u Rijeci prvi trening u sklopu priprema za predstojeći EURO u Njemačkoj.


Treniralo je 12 igrača – dva vratara i 10 igrača, od 26 koliko ih je Dalić pozvao za EURO.


Izbornik Zlatko Dalić je na raspolaganju imao Ivicu Ivušića, Nediljka Labrovića, Marka Pjacu, Domagoja Vidu, Josipa Juranovića, Bornu Sosu, Luku Ivanušeca, Lovru Majera, Ivana Perišića, Luku Sučića, Josipa Šutala i Marca Pašalića.
Tijekom ovog tjedna momčadi će se priključiti veći dio igrača, a posljednji dolaze Luka Modrić, Mario Pašalić i Marcelo Brozović koje još očekuju klupske obveze.


Hrvatska će u Rijeci trenirati do 3. lipnja kada ih na Rujevici očekuje pripremna utakmica protiv Sjeverne Makedonije. Dva dana kasnije “Vatreni” putuju u Vatikan gdje će ih primiti Papa Franjo, a istog dana slijedi povratak na Rujevicu i novi trening.


Reprezentacija ostaje u Rijeci do 7. lipnja kada putuje u Portugal, gdje će dan kasnije u Lisabonu igrati posljednju pripremnu utakmicu uoči EP-a protiv Portugala.


Vlasnici srebra i bronce s posljednja dva World Cupa, 9. lipnja dolaze u svoju bazu u njemački gradić Neuruppin, a dan kasnije, 10. lipnja u 18 sati, održat će i otvoreni trening za javnost.


(Hina) xdl ydl